Els gats tenen 7 vides, però el presentador català Jordi González no té res a envejar-los. La seva carrera professional està plena de programes d'èxit, molts d'ells trencadors. Tanmateix, des de fa uns anys acumula un altre tipus de sensacions, tan desconegudes a l'època de la ràdio i, principalment, durant els anys de tirania (d'audiència) de Telecinco. La seva figura es va anar empetitint a Mediaset, se'l veia sense ganes ni esma, incòmode. I va arribar el desenllaç, el de la separació. González sortia de la cadena, es prenia un temps sabàtic i de reflexió, i tornava a oferir-se al mercat. TVE el va fitxar amb tota la pompa: primer per fer el 'Lazos de Sangre', però principalment per comandar l'alternativa pública a la guerra Ana Rosa - Sonsoles. 'La Plaza', la història d'una patacada monumental.

Dues setmanes va aguantar en antena el magazín d'en Jordi. Apostava fort per Terelu Campos, que acabava de perdre la mare, però ni aquesta primícia va fer que connectés amb el televident. També hi havia Judit Mascó, Marta Nebot i fins i tot una Celia Villalobos malastruga. González, el dia de l'estrena, li va dir “me alegra que estés con nosotros porque eres talismán”. Doncs que algú li revisi els superpoders a la del PP, perquè han col·lapsat. Pobre Jordi, la veritat. Pobre en el sentit metafòric, perquè econòmicament aquella aventura era molt lucrativa: 40.000€ al mes. El posaven al congelador, però no el feien fora. Hi confien. I li donen una segona oportunitat.

Explica en primícia el digital Informalia que la direcció de TVE ha mantingut en Jordi en nòmina mentre li buscaven destinació. I ja la sabem: un repte enverinat i sorprenent. Després de les festes de Nadal, acompanyarà Anne Igartiburu al capdavant de 'Corazón', el programa rosa dels caps de setmana. Dues estrelles en un espai rematadament blanc, sobre el paper és curiós. Hi haurà canvis en el format i l'estil. Ja s'estan fent els pilots als estudis madrilenys de Prado del Rey, on han tornat després d'una època utilitzant els platós de TVE Catalunya. La cadena, amb aquesta novetat, reforça un programa veterà de la graella, alhora que no acaba d'aclarir què passarà amb una Igartiburu que, des de fa temps, sembla estar buscant la sortida. De moment enguany tampoc l'han anunciat com a presentadora de les campanades, una de les seves ocupacions tradicionals. El càstig per flirtejar amb la competència ja dura dos anys.

Anne Igartiburu RTVE
Anne Igartiburu / RTVE

El que crida també força l'atenció és el que assegura el digital, segons fonts properes al programa. No hi ha bon rotllo, ni feeling, entre els dos presentadors. “No hay demasiada química entre Jordi y Anne. Pero los mandamases confían en que poco a poco la profesionalidad y veteranía de ambos se imponga y el engranaje sea perfecto”. Si serà aquest el detonant d'una sortida precipitada d'Igartiburu, si TVE li està ensenyant la porta amb la figura de González o si aquesta és només una forma de posar més pressió sobre la figura d'en Jordi només se sabrà amb el pas del temps. Estarem atents.

Jordi González Judit Mascó TVE
Jordi González i Judit Mascó / TVE

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!