Jordi González ha estat cancel·lat després de 8 dies, el seu rècord personal. La Plaza ha durat vuit dies a les tardes de TVE.  Va començar un dimecres i es va acabar divendres de la setmana següent. Va dir adeu de mala manera: "Pues ya está. Termina la semana, termina La Plaza. Ha sido un placer, muchas gracias, nos vemos pronto. Cuidado en la carretera". Un drama pels seus seguidors, adonar-se que ja no pot fer el programa que vol, d'autor, ni a la TV pública i que com a presentador el seu moment ja ha passat. A TVE ja l'havien fet fora després de 8 programes però eren un programa setmanal: La escalera mecánica, l'any 2004. Va durar 2 mesos. Ara ni això. Ni paciència ni res. Adeu. Ha fet una audiència pobra, un 6,6%. A Catalunya era sagnant, sovint es quedava en el 3%. El seu amic Ricard Ustrell, que l'ha entrevistat diverses vegades, l'ha trucat a El matí de Catalunya Ràdio.

Jordi GonzalezTV3
Jordi González TV3

Era un programa molt curt, 55 minuts, i es feia llarg. Era avorrit. Jordi González conserva una cosa bona: l'olfacte. Sabia que allò no anava enlloc. L'ha fet d'esma amb els mitjans que té Prado del Rey, obsolets, desmotivats, fora del món competitiu de les teles.  No es va externalitzar. Al Jordi li han dit allò que "el programa va a boxes per refer-se".  Fals. No s'emetrà mai més. Això es diu sempre, que es reformularà, com ja va dir Alfons Arús quan van cancel·lar el seu Arusitys Prime la nit de divendres a Antena 3 i va durar dos dies. Dos. Jordi González confessa: "No es va encertar en el format, en l'hora d'emissió. A la mateixa hora que la competència surt amb tancs i nosaltres amb una espasa de fusta. El millor era aturar-la. Si no es pot reformular es reformula. No és una cancel·lació sinó una suspensió. Es reformularà per emetre's el cap de setmana. Jo treballo a la tele, soc un soldat. Em proposen coses i trio les que vull fer. Aquesta no em va semblar malament. Visc al costat de TVE. Em va fer gràcia". Es nota fa mandra quan un dels motius per acceptar fer un programa és que queda a prop de casa.

Jordi González TVE
Jordi González TVE

Jordi afegeix: "Ara TVE està en un bon moment, estan fent ficció i els funciona. A TVE a la tarda no fan magazines. Però és que a TVE i a TV3 no poden passar-se la tarda parlant de Daniel Sancho. Només queda morbositat en aquest tema. No hi ha informació nova d'això fa 2 mesos. El que ha passat del crim està vist per sentència. No soc exquisit, si a una tele parlen de patinets elèctrics i a una altra del modus operandi del crim del Sancho jo miraré el Sancho. És més morbós". Per què se l'han carregat al Jordi? Dona la clau, no és la seva audiència sinó l'efecte en les altres: "El meu programa era només d'una hora però perjudicava tota la tarda. Va baixar la sèrie d'abans, La promesa que era líder, i va baixar el concurs de després, El cazador que anava pel camí de ser líder i fer mal a Pasapalabra. No només baixo jo sinó que feia danys col·laterals massa fotuts".

Jordi González TVE (2)
Jordi González i Terelu, TVE

González està de tornada i s'ho pren diferent. Un drama menor ja que ningú ha quedat sense feina, tots eren recursos de la casa. "L'únic que s'ha quedat sense feina soc jo. Feina en tinc i sinó no passaria res. No necessito treballar per viure. Si hagués passat fa 5 anys m'ho hauria pres d'una altra manera. Tots els programes s'acaben algun dia i ja està. Si estàs en condicions en fas un altre i sinó, no". I sobre GH VIP i el seu fracàs "No l'he vist. És que no és senzill fer un reality". Jordi no vol fer sang de la seva excadena en hores molt baixes, Telecinco. Soldat fidel.