En una setmana intensa políticament, poques són les veus catalanes que queden per pronunciar-se. En Blau ha recollit el què opinen de l'1-O Jorge Javier, la dona de Dulceida, Sílvia Abril, Karmele o Buenafuente, entre d'altres. Però queda un català molt rellevant mediàticament per dir-hi la seva. Javier Cárdenas està sent molt prudent i amb bon criteri no esta fent servir el seu micròfon a la tele pública (Hora punta) per opinar. Amb una carrera televisiva de dècades, aprenent dels millors com Sardá o Arús, no li cal ficar-se a cap jardí. Per saber què opina sobre el procés hem recuperat una intervenció seva de 5 minuts que té gairebé 2 milions de visites. És de fa 3 anys quan el procés ja era una realitat, aleshores encapçalat per Artur Mas. A l'emissora privada de ràdio on treballa, Europa FM hi emet Levántate y Cárdenas, va ser fidel al seu estil.

cardenas 3   @HoraPuntaTVE

Es notava que li feia mandra parlar-ne, però els seus oients l'atiaven. Cárdenas creia que amb el procés "está todo el pescado vendido" i que "no hay nada que hacer". Un pessimisme que va extendre a la poca confiança que li mereixen els mitjans de comunicació catalans. Segons el locutor, oculten que el referèndum se l'empesca Artur Mas per "emmascarar la seva pèssima gestió al capdavant de la Generalitat", diu. I es refereix en concret a La Vanguardia acusant-la de silenciar les crítiques perquè va rebre subvencions de 8 milions d'euros, sempre segons Cárdenas.

cardenas   @ javiercardenas

Mantenia la pressió sobre la premsa catalana per dir-li que no té en compte al 40% de catalans que no volen la independència, entre els quals s'inclou. "Como si no fuéramos nada, como si no fuéramos nadie" es lamentava. Va tenir temps per referir-se a la seva companya d'emissora Pilar Rahola "a la que me cruzo por los pasillos de Onda Cero" per etzibar-li que quan va a TeleCinco "no me representa como catalán y me causa un rechazo absoluto". La mania que li té es fa més evident quan diu que la Pilar va a les teles espanyoles a expressar-se en castellà pel taló que cobra, mentre que al Congrés de Diputats hi parlava sovint en català. Acaba dient-li que "no la votaban ni las ratas"

cardenas lobaton   @HoraPuntaTVE

No li agrada Mas a qui acusa de voler ser el salvador de la pàtria i en canvi lloa Albert Rivera "por alejarse del hooliganismo de Pilar Rahola" . A Ciutadans creu que "no se les da bola". Cárdenas en estat pur. Si vol afegir res a aquella opinió tan comentada té els micròfons d'En Blau a la seva disposició. Per parlar, també i sobretot, de televisió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat