El referèndum té un gran avantatge: posa cadascú al seu lloc. Que Federico Jiménez Losantos no és amic de Catalunya és sabut des que l'han anat despatxant de diferents mitjans de comunicació per evacuar opinions irreproduibles. Parlant d'evacuar, ara ho fa des d'una emissora residual. EsRadio té greus problemes per ser sintonitzada des d'un aparell de ràdio, així que l'única manera que es conegui el que somica el locutor és dient-la ben grossa. O ficant-se amb algú més gran. Actualment el català amb més audiència a Madrid no és ministre, ni escriptor, ni científic. És Jorge Javier.

Jorge Javier flors  instagram

Serà que el presentador va amb el lliri a la mà, però en el seu blog de Lecturas ha deixat escrit el que ja ha repetit infinites vegades. "Opto porque haya referéndum y salga el no". Vuit paraules democràticament impecables. Ni tan sols es refereix al referèndum de l'1-O. Senzillament opina que el procés se li està fent "avorrit",  desitja que es pugui votar "sí" o "no" i manifesta la seva preferència per un resultat determinat. Una opinió que podria compartir una immensa majoria del país. Vázquez ni tan sols diu que aniria a votar. Només que vol que els catalans votin majoritàriament que "no". Tanta normalitat ha posat nerviós Losantos.

gran Federico jimenez losantos wikipedia

"Covard" i "xarnego" han estat només dos dels qualificatius, o desqualificatius per ser més precisos, que li ha regalat. Acaba psicoanalitzant el presentador de Gran Hermano, l'endemà de tenir la pitjor arrencada d'audiència de la seva història,  dient que "busca que lo acepten". I sentencia que és "la típica cobardía de los progres". Jorge Javier li pot enviar un mapa del litoral català. L'ignorant Losantos li ha escopit "charnego de la Barceloneta", quan Jorge Javier és com sap tota Espanya d'una mica més cap al nord, concretament, de Badalona. 

Jorge Javier Vázquez platja instagram

S'agraeix que Vázquez no es miri el melic i escrigui "motu propi", sense necessitar d'una entrevista, el que pensa en dies com aquests. Ja dóna per descomptat que Losantos pugui reclamar, com ha fet, que actuï "la Guardia Civil y la legión". La cabra no cal. Alguns ja estan com una.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat