A Can Marichalar són molt fans del luxe. Ho porten a la sang, no ho poden evitar. En Jaime, exmarit de la Infanta Elena i pare de Froilán i Victoria Federica, s'hi dedica professionalment: ha ocupat (i ocupa) diverses posicions als consells directius de marques punteres del sector. Una feina que es trasllada a la seva indumentària: els seu fons d'armari pot agradar més o menys, però val una fortuna. Li passa al mateix a la seva filla petita: Vic s'estima les bosses de mà caríssimes, i l'acompanyen fins i tot quan va a estudiar. Qui vol una motxilla quan pots tenir un 'luisvi' de molt zeros?, deu pensar. En el cas de la jove, però, la seva afició ens surt per un ronyó als 'súbdits': evidentment, no treballa ni ha treballat mai, i viu d'assignacions i dels tripijocs de l'avi fugit, Joan Carles. Les targetes opaques li permeten això i molt més, com cavalls de pura raça, vacances interminables, sopars i nits de marxa a tot drap... 

Ara bé, alguna cosa està canviant, o no, en aquesta família. I és que en Jaime ha decidit presentar en societat (la del luxe, volem dir) la seva filla, potser intentant col·locar-la i que deixi de viure 'del cuento'. O si més no, que el conte el pagui algú altre.

jaime marichalar mascara GTRES

Jaime de Marichalar amb mascareta / GTRES

Victoria Federica es treu la mascareta GTRES

Victoria Federica i les seves bosses de mà de molts zeros / GTRES

París ha encetat la setmana de l'Alta Costura de la temporada tardor-hivern, i a la llista de convidats famosos hem trobat, precisament, a la dupla Marichalar i Borbón. La Victoria debutava en aquesta passarel·la de tanta importància mediàtica, compartint espai amb d'altres membres de la reialesa europea, actrius i celebrities en general. Una cita per a la que van passar-se hores triant el millor estilisme, amb un resultat, si més no, sorprenent. Primer, per part d'en Jaime: la seva barba comença a tenir dimensions bíbliques. Les empreses de maquinetes d'afaitar passaran molta gana si depenen de la publicitat que en faci l'aristòcrata. I ara que l'ús de la mascareta va de baixada, la podem percebre en tota la seva enormitat. Els cabells, però, no canvien: segueix amb el fixador i el pentinat 'pijo' i clàssic de tota la vida. Tan clàssic com el vestit que va dur per a l'ocasió, i que topava estrepitosament amb el de la filla. Ella, amb texans estripats, camisa blanca amb una meitat per dins dels pantalons, l'americana tapant-li les espatlles i unes sabates de taló amb uns 'pedruscos' ben cridaners. Ah, sí, i una bossa de mà de 2900€, que no se'ns oblidi. És el seu segell personal. Serà que no entenem res de la moda, ni d'alta ni mitja ni baixa costura, però si més no ens hem quedats esgarrifats amb l'escena.

Jaime de Marichalar y Victoria Federica desfile París GTRES

Jaime Marichalar barba GTRES

Victoria Federica pendiente GTRES

Vestuario y coplementos de Victoria Federica GTRES

Jaime de Marichalar i Victoria Federica de desfilada a París / GTRES

Vic ha substituït la seva mare, Elena​, a les passarel·les i ja és una més en aquest món opulent. Se sent tan a gust que, diuen, marca tendència. Quina? El temps ho dirà.