El passat sempre torna: també el d'Isabel Preysler, per descomptat. Que sigui una reina de la jet-set i leviti a dos pams de terra no la fa immune. És més, en el seu cas tot es magnifica proporcionalment a la seva projecció mediàtica i al seu pijerío. I els escàndols i misèries, que també en té i a dojo, doncs acaben convertint-se en un circ de tres pistes que ni ella, amb tot el poder que té en segons quins àmbits, pot controlar. 

Dos noms turmenten la filipina com un martell. Dos vells coneguts pels quals no sent gens de simpatia. Una enemistat és recent, la del seu ex Mario Vargas Llosa, amb el que ha acabat fatal després de 8 anys de nòvios. L'altra ja té més antiguitat i és forta: Laura Boyer, filla del primer matrimoni amb en Miguel, i a la que no va estimar mai. La Laura acaba de morir víctima del càncer i el seu regal post-mortem ha estat una entrevista demolidora contra la madrastra Preysler: "La odié. Solo querían dinero". La protagonista i la seva inseparable filla Tamara Falcó estan eludint pronunciar-se sobre aquest tema tan espinós, hi ha poc que guanyar i molt a perdre. L'advocada de la família Boyer ha sortit a defensar-la, però el retrat no s'esborra amb un comunicat. Passa factura a algú que viu de somriure a 'saraos', catifes vermelles i a les revistes més pomposes. La Isabel ho segueix fent perquè és una professional del gremi, però és impostat. Té problemes a tot arreu.

Laura Boyer Youtube Chance
Laura Boyer / Youtube Chance

La fillastra Laura Boyer esbudellant-la després de morta i la por a Íñigo Onieva, mals de cap constants

Per si no tingués prou hem d'afegir que la ruptura i el ball de bastons posterior amb Vargas Llosa va coincidir amb el serial de la filla Tamara amb Íñigo Onieva. La futura boda provoca recels en una mare que no es refia un pèl del madrileny, tot i que públicament vulgui recolzar l'elecció de la marquesa de Griñón. Com que va seguir de prop les peripècies del futur gendre, li ha vist les orelles al llop i creua els dits mentre preparen un enllaç tan pijo com humiliant per als convidats. Però que Boyer, Onieva i Vargas Llosa són un maldecap ni cotitza. 

Iñigo Onieva se pone chulo Tamara Falcó Telecinco
Iñigo Onieva i Tamara Falcó / Telecinco

Vargas Llosa exultant en recuperar la seva antiga vida, la Preysler el fulmina

Mentrestant a milers de quilòmetres tenim en Mario que s'ha tret un enorme pes de sobre. Ara llegeix, escriu, riu, besa, balla, sembla feliç. No el barrufet rondinaire de sempre. A veure, que és Mario Vargas Llosa, tampoc és Mickey Mouse, però destila alegria a la seva antiga vida. Fins i tot gaudeix d'un 'sarao' com una preboda, la de la seva néta Josefina. Tanta simpatia provoca certa coïssor i s'ha manifestat en la reaparició de la Preysler en públic, un acte d'una revista. Pulla al seu ex multiplicant-lo per zero, el fulmina: "Hace tiempo que pasé página". No és ningú. Esborrat.

Vargas Llosa boda nieta Josefina GTRES
Maria Vargas Llosa amb la seva néta Josefina / GTRES
Isabel Preysler 2023 GTRES
Isabel Preysler / GTRES

Per a pàgines, les que va escriure el peruà sobre ella a 'Los vientos': la ferum a rancúnia és compartida, però ara molesta més a la filipina.