Les últimes imatges que hem vist de Mario Vargas Llosa han estat de plena felicitat. Enrera queden els darrers dies de relació amb Isabel Preysler i els dies posteriors, on després de partir peres, se'l va veure taciturno, amb cara de pocs amics i lamentant com ha anat pel camí del pedregar la seva relació sentimental amb l'aristòcrata filipina. Però ara l'escriptor peruà està radiant. Per què? Perquè s'ha casat la seva neta, Josefina Vargas Llosa, amb l'enginyer mexicà Emiliano Camarena. Una cerimònia espectacular que ha tingut lloc a la basílica i convent de San Pedro a Lima, després de dos dies de festa en d'altres llocs de la capital peruana.

DL u528720 192
La neta de Vargas Llosa, Josefina, amb Emiliano Macarena / GTRES
DL u528720 187
Mario Vargas Llosa, saludant abans d'arribar al casament de la seva neta / GTRES

Dies de festa. Dies de joia. Dies d'oblidar-se del tot, si és que encara no ho havia fet, de la seva ex. Una ex, Isabel Preysler, que ha reaparegut públicament per dir que està "todo bien, gracias" i que quan li han preguntat si "¿has pasado página?", ha respost un explícit i contundent "absolutamente". Aliè a la Preysler, i passada la celebració, Vargas Llosa se centra i es concentra novament en la seva feina, l'escriptura. I en aquest sentit, una imatge ha sorprès molt els fans de l'escriptor peruà. De fet, dues, publicades pel seu fill Álvaro. Dues fotografies de com i on escriu Vargas Llosa, als seus 86 anys. I ho fa en un racó paradisíac, al costat del Pacífic. Un espai absolutament meravellós, amb unes vistes que quitan el hipo, i ple de detalls sucosos que evidentment, ha analitzat la xarxa. Un despatx que segons la revista Lecturas, considera "desordenado", però que més aviat sembla un calaix de sastre on hi ha de tot. Primer, mirin: "Trabajando, el día después, escoltado por el Pacífico, en el escritorio donde escribió 'Historia de Mayta' y tantas más", explica el fill de Vargas Llosa.

vargas despatx
Vargas Llosa al seu despatx / @AlvaroVargasLl
vargas despatx2
Vargas Llosa al seu despatx / @AlvaroVargasLl

Llibres por doquier, com era d'esperar, molts marcs amb fotos, molts papers, un tub de cola, una rosa rosa, algun que altre pongo o una mandarina damunt la impressora. I el que salta a la vista, unes vistes, mai més ben dit, espaterrants. La xarxa en va plena:

Llàstima que les fotos no es perceben bé... Segur que molts estan intrigats per si en alguna d'elles s'hi veu a la Preysler o si ja l'ha fet fora no només de la seva vida, sinó també del seu despatx.