Tal i com va avançar en exclusiva En Blau, RAC1 té previst fer un canvi en dos programes: fulminar La segona hora i proposar al seu equip, encapçalat per Quim Morales, substituir l'equip del Fricandó matiner en un nou programa despertador pel dial musical del Grup Godó, RAC 105. Ja s'ha fet oficial que tot l'equip del Fricandó marxa de l'emissora i Ernest Codina com a màxim responsable ha fet un editorial molt dur. Ells en diuen un pitet en comparació proporcional al davantal de Basté.

Codina ha buidat el pap amb afegits del seu equip: "Fa bastants dies que hi ha rumors i de fet un mitjà (En Blau) ho va publicar fa uns dies. Teníem la idea de treballar tranquil·lament i hem crescut notablement en oients. La remuntada ha estat bona, èpica. Notàvem que havíem recuperat la vostra confiança. Ens sentim guanyadors i amb el cap ben alt, la feina s'ha fet com a mínim bastant bé. Si ens deixen, un dia tornarem, en aquest dial o en un altre. Ja tindreu temps per canviar d'emissora". El col·laborador i cantautor Lo Pau de Ponts ha reblat el clau: "Hem ressuscitat aquest collons de programa. El suport  que rebrem és estèril, com el dels presos polítics. Pots dur llaç groc però estan sentenciats".

ernest codina  twitter

@ernestcodina

Codina deixa clar que no només no comparteix sinó que no entén la decisió. Recorda el tuit de Ricard Ustrell criticant la "mala gestió" de Saül Gordillo en el seu final a Catalunya Ràdio. L'evolució del programa de RAC105 era lenta però ascendent. La mateixa setmana que l'EGM els atorga 102 mil oients, l'emissora confirma que l'elimina per sempre de la graella. El nou despertador no es dirà Fricandó.

rac105

Des que Vador Lladó va arribar a fer-lo líder dels despertadors musicals, Gerard Romero amb Elisenda Carod durant 4 mesos i Ernest Codina durant un any i mig no han pogut acostar-se a les seves millors xifres. L'últim EGM ofereix una imatge dolenta de l'emissora musical. Mentre RAC 1 triomfa i és líder destacadíssima, RAC 105 cau a un pèssim 8è lloc en una lliga menor com les ràdios musicals, per sota d'emissores com Rock FM:

egm radios musicals

Font: Cadena Ser

Godó té previst reformular tota la graella de RAC 105 per reflotar-la i comença per un equip líder a la seva franja de ràdio com el de La segona hora. No és oficial i segons us avança En Blau no hi ha res firmat, però tot sembla indicar que l'enèssim intent de reflotar el matinal de RAC 105 recaurà en Quim Morales i l'equip de Minoria absoluta.