Segons va avançar en exclusiva En Blau, RAC1 posava fi a 'La segona hora' però reubica l'equip a la freqüencia musical del Grup Godó:  RAC105. Tal i com vam avançar fa mesos, Quim Morales i el seu equip de Minoria aboluta assumeix La primera hora, el matinal de 6 a 11 del matí que substitueix Fricandó matiner.  Un altre rumor és que la emissora, en hores baixes d'audiència, podria perdre el nom de RAC 105 i passar a dir-se RAC 1 musical. Així vam avançar-ho:

El món de la TV és cruel. I el de la ràdio. L'endemà que es publiqui el primer EGM de 2019 en el qual RAC1 segueix com l'emissora líder, En Blau ha pogut saber en exclusiva que el seu director, Jaume Peral, ha pres la primera decisió cara a la propera temporada: no renova el programa La segona hora. L'espai produït per Minoria absoluta, de Toni Soler, feia una dècada en antena. L'EGM li acaba de donar 160 mil oients que a partir del setembre escoltaran una altra cosa de 13 a 14h.

Les raons no són d'audiència sinó de mer desgast del format. Entre les idees de l'emissora és fer a la seva hora un concurs. Recordant el cèlebre Pasta gansa de Catalunya ràdio que durant anys va ser líder amb Miki Moto als migdies. Les dues hores de comèdia a RAC1 quedaran en una, la millor: La competència dels Òscars. Alguns dels seguidors del primer programa (231 mil ) marxaven de l'emissora i no seguien amb La segona hora (160 mil) i Peral ha vist en aquest descens un senyal per no renovar. Quim Morales, el presentador, ja va veure com el Grup Godó cancel·lava el seu programa de 8TV: Catalunya directe, com va avançar també en exclusiva En Blau.

quim morales   instagram

instagram

La decisió feia temps que era un rumor a RAC1. L'equip del programa, cinc persones, podrien tenir futur al Grup Godó. Algunes fonts sostenen que són ferms candidats a assumir el programa despertador de l'emissora musical de Godó: RAC 105. Amb el mateix pressupost haurien de deixar de fer una hora i fer-ne cinc, de 6 a 11 del matí. Substituiria l'actual equip del Fricandó matiner que encapçala Ernest Codina.

ernest codina  twitter

Ernest Codina / instagram

Com va avançar en exclusiva En Blau, l'emissora no estava satisfeta de l'audiència que va fer el substitut de Vador Lladó: Gerard Romero. El van canviar a mitja temporada i les xifres han superat la barrera psicològica dels 100 mil oients: 102 mil oients. Pocs per les aspiracions de lideratge que ambiciona Jaume Peral, el director que ha començat a exercir i vol deixar la seva petjada. Aquest era l'últim vincle contractual que mantenia Toni Soler amb el Grup Godó, des que va deixar d'escriure a La Vanguardia per fundar el diari Ara, una circumstància que Carlos Godó ha tingut sempre present.