La batalla de programes en directe el dissabte deixa FAQ's líder a Catalunya, Deluxe líder a Espanya i La Sexta Noche ni fred ni calor amb un correcte 7,7%. L'entrevista estrella va ser a la peridista galego-catalana Júlia Otero. No freqüenta la TV i Monegal ja es va encarregar de criticar-ho. La seva cap a Onda Cero viu un ostracisme televisiu poc explicat. Atresmedia no aprofita una de les seves millors comunicadores per cap de les seves cadenes de TV. Massa progressista, massa catalana, massa gran? Probablement massa independent. Sobre Catalunya Otero es va esplaiar. "Los que creen que el independentismo son 50 personas que arrastran a la masa no han pisado Cataluña". "Madrid no puede buscar la humillación". "La falta de liderazgo ha provocado esto. No habría pasado con Pujol o Aznar".

otero tabarnia  La Sexta

La Sexta

Sobre Tabarnia: "A Boadella quines ahora le aplauden son los mismos que le denostaban hace 40 años". Sobre el català: "Es fantástico saber varias lenguas. ¿Cómo se puede defender el derecho a no saber?". Recorda Rufián contra el PP quan exigia l'anglès a Catalunya "Son ustedes monolingües exigiendo a bilingües que sean trilingües". I la sentència definitiva: "Cuando en lugar de 2 millones de independentistas sean 3, esta situación no la salvaría nadie". Catalunya serà independent quan ho vulguin 3 milions. Otero està acostumada a les crítiques. Quan en va rebre més va ser criticant l'absència de senyeres a Madrid: "Si en lugar de banderas españolas hubiera banderas catalanas en Madrid sería apoteósico". Ui, això no es diu mai a una TV estatal. L'unionisme no la vol.

La cantarella de sempre, els catalans que no ataquen l'independentisme i volen un referèndum pactat (Jorge Javier Vázquez o Jordi Évole per citar-ne dos molt populars) estan abduïts, segrestats, enamorats dels seus segrestadors, drogats o la paraula de moda prestada del KuKuxKlan: són supremacistes. Júlia Otero porta massa anys a Catalunya per rebre lliçons sobre la convivència. Va opinar amb sentit comú però algunes opinions no agradaran a uns ("Todos sabemos que Puigdemont no va a ser President de la Generalitat") o a altres ( "No se puede solucionar este problema en los tribunales"). La Sexta ha triat un altre titular, que de tant repetit gairebé ja no sorprén. I ha de seguir alarmant i movent els mossos a actuar:

otero La Sexta

La Sexta

Hauria de sortir més sovint a la tele en temps de trinxeres. En l'època que els seus programes (3x4, La Luna, Las cerezas, La Columna) feien fins a 7 milions d'espectadors es deia "De la mar el mero i de la tele la Otero".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat