TV3 està d'enhorabona: ha trobat una nova joia de la corona que dispara les seves audiències. Sí, ni la seva irrupció ni el seu èxit son pas nous, però el que ha passat amb l'estrena de la tercera temporada supera qualsevol expectativa. Parlem del 'Crims' de Carles Porta, que ha arrancat una nova tongada rebentant literalment els audímetres amb un rècord: un 23% de 'share' i 546.000 catalans i catalanes es van quedar enganxats a l'aparell seguint la història d'en Kevin. Un nen d'11 anys que va viure un calvari, després de ser segrestat a la Zona Franca de Barcelona per deutes del seu pare amb el narcotràfic colombià.

Un tema que, malgrat l'espectacular dada d'audiència, no va convèncer la munió d'espectadors que s'ho miraven des de casa. Hi ha divisió d'opinions. Per exemple, el crític de cinema Toni Vall, que el considerava "una llauna". Però vaja, que per ser avorrit, déu n'hi do. No volem saber què hagués passat si la tria fos del seu gust: la gràfica es dispararia fins a l'infinit. Els que sí van apreciar el capítol també van dir la seva, és clar. Fins i tot els que al·lucinen amb el fenomen 'Crims', que el segueixen fins i tot els castellanoparlants (i no només a Movistar+ en la seva versió espanyola). 

Kevin Crims TV3
La història d'en Kevin a 'Crims' ha generat divisió d'opinions, malgrat fer rècord / TV3

Arribar a xifres tan elevades només vol dir una cosa: et mira tot Deu. Des de l'espectador anònim a veritables celebrities, vaja. Per exemple, una de les millors jugadores del món de futbol i que forma part del millor club de l'actualitat, el Barça Femení. No, no parlem d'Alexia Putelles, si no d'Aitana Bonmatí. La de Sant Pere de Ribes, que aspira a repetir títol de la Champions el pròxim 21 de maig a Torí, tenia una cita marcada a foc en la seva agenda: mirar 'Crims' i a Carles Porta. És fan.

Crims TV3 Aitana Bonmatí Instagram
Aitana Bonmatí, fan de 'Crims' / @aitana.bonmati
Barça Madrid femenino Aitana Bonmati EFE
Aitana Bonmatí celebrant un gol / EFE

Porta comença la temporada amb un regust encara més dolç del que li va deixar el final de la segona, amb Premi Ondas inclòs. Frisem per veure les properes entregues i comprovar si la dada d'audiència encara es pot enlairar més. El que queda clar és que 'Crims' ja està a l'altura dels Telenotícies o de 'Joc de Cartes', per exemple, veritables coets de la graella. TV3 és el mirall de les televisions públiques de l'Estat, que somien amb emular-la. Especialment TVE, que ja ni recorda aquelles èpoques de lideratge indiscutible.

Carles Porta KEvin Crims TV3
Carles Porta comença molt fort la temporada / TV3

'Posem llum a la foscor', diu el 'Crims' cada capítol. Doncs bé, l'haurem de mirar amb ulleres de sol com els eclipsis, de tant que enlluerna. Brillant.