El programa Crims, de TV3 i l'emissora Catalunya Ràdio, presentat per Carles Porta, s'ha convertit en el fenomen del moment de què tothom parla. Un fenomen que ha portat a l'espai a alçar-se amb un premi Ondas al Millor Programa de Ràdio, el més prestigiós del sector, el passat 16 de novembre a la nit en una cerimònia que es va celebrar a la capital catalana, Barcelona. "Moltes gràcies a la gent que ens mira, perquè també estem a TV3; que ens llegeix, perquè també hem fet un llibre; i que ens escolta en català, una llengua preciosa i mil·lenària. Els idiomes serveixen per comunicar-nos i per entendre'ns", va dir Porta entre d'altres coses en el moment de recollir el guardó.

Un format que ha marcat un abans i després en la cadena pública catalana, TV3, sent molts els espectadors que, quan el programa està en antena, esperen impacients l'arribada de dilluns a la nit per acomodar-se al sofà i veure l'espai des del primer minut fins a l'últim. Un programa que ja està preparant el que serà la seva nova i tercera temporada, que es diu aviat, i que va emetre el seu últim capítol el passat 5 d'octubre del 2021. Foto del periodista i presentador en els estudis de Catalunya Ràdio:

carles porta crims tv3

Carles Porta / INSTAGRAM

Passaven pocs minuts de les dues del migdia de dijous 2 de desembre quan en el compte de Twitter del programa Crims, de Carles Portaes va publicar un missatge que ha revolucionat tant els usuaris a les xarxes socials, com els seguidors del programa, en format ràdio i televisió. "A la sèrie Crims de TV3 tractem històries reals", així comença el missatge que s'ha publicat en les últimes hores en el compte oficial del programa.

Missatge en el qual s'informa que la tercera temporada ja està en marxa. Motiu pel qual es busquen "perfils físics molt variats" per poder recrear les escenes de les històries i casos que s'expliquen i tracten en l'espai. Un anunci de càsting, per participar en la sèrie i tercera temporada, que ha posat les xarxes socials potes enlaire. Els 'm'agrada', gairebé 2.000, i comentaris, més de 60, no s'han fet esperar. A més el missatge, firmat per Goroka, la productora del programa, ha estat compartit més de 650 vegades. Estem parlant d'això:

"Quina il·lusió", "M'apuntaré", "Amb moltes ganes de veure la tercera temporada", "Demà mateix us envio les fotos" o "Ja era hora" són alguns dels molts missatges que els seguidors del format han escrit només veure la publicació a Twitter.

Un espai que, segons va confessar Carles Porta en una entrevista que va concedir per a l'emissora RAC1 a mitjans d'octubre, necessita moltes hores i persones per gravar els capítols de cada temporada. En aquest sentit el presentador, perquè els oients es poguessin fer una idea del laboriós treball que hi ha darrere de les càmeres, va confessar que es necessiten fins a "sis mesos" per rodar cada temporada. "Estem treballant molt per sota del pressupost real. Si ho féssim per a Netflix guanyaríem el doble que a TV3", va confessar Porta. De cares a la pròxima temporada, i després d'haver guanyat un premi Ondas, canviaran les condicions del programa?