La gala d'entrega dels Premis Ondas s'ha celebrat aquest dimarts a la nit. Un dia molt especial per tots els premiats. Una nit que mai no oblidaran els assistents i on alguns dels que van rebre el preuat guardó van sorprendre la platea amb els seus gestos i les seves paraules. Per exemple, Bob Pop, que en recollir el premi a la millor comèdia de televisió per Maricón perdido, va deixar tothom de pasta de moniato parlant d'una cadena, Movistar+, que va prescindir dels seus serveis i que ara ha tancat la paradeta de Buenafuente i el seu Late Motiv:

Més dòcil va ser Roberto Leal, que en pujar dalt de l'escenari com a millor presentador, va emocionar el personal recordant el seu difunt pare, mort fa dos anys, "Te acuerdas de la gente que está y que no está. No es pena, pero me da mucho coraje que mi padre no pueda vivir esto", abans de fer pujar també la seva orgullosa mare, que va protagonitzar el moment més commovedor de la gala: 

El menjador de la mare de Roberto Leal ara lluirà amb el cavallet amb ales enlloc de la foto de la comunió del presentador.

Desconeixem on posarà el seu cinquè Ondas Jordi Évole, de tants com en té, però segur que a aquest li busca un lloc especial, perquè l'Ondas al millor documental per Eso que tú me das, protagonitzat pel seu íntim, el tristament desaparegut Pau Donés, va venir amb una forta càrrega emotiva, on fins i tot, el de Cornellà va gosar fer una cosa que mai no s'havia atrevit a fer, o Hacer un 'Pau', com ell li diu: cantar:

No va cantar, però se li va entendre tot a Carles Porta, director i presentador de Crims, millor programa de ràdio. D'una ràdio feta en català, a Catalunya Ràdio. Una llengua i un país que el premiat va voler reivindicar en el discurs més demolidor de la nit: "Aviso, voy a hablar en catalán. Un poquito. Va a ser rápido e indoloro".

I efectivament, les seves paraules en català encara ressonen: "Moltes gràcies a la gent que ens mira, perquè també estem a TV3, que ens llegeix, perquè també hem fet un llibre, i que ens escolta en català, una llengua preciosa i mil·lenària. Els idiomes serveixen per comunicar-nos i per entendre'ns. El periodisme, quan és honest, té un paper molt important en la millora de la societat. Por favor, periodistas, cuando hablen de Catalunya, sean honestos. Y como decimos en nuestro programa, pongan luz en la oscuridad, y no al revés":

En sentir-ho, un company de TV3 ha aplaudit amb les orelles. Jordi Eroles, exultant en escoltar què i com ho deia Carles Porta: "Que gran que ets, i quin magnífic discurs en recollir el merescudíssim Ondas. I quan has dit: "voy a hacer mi discurso en catalán, que es indoloro" has estat sublim i segur que a més d'un li ha fet mal!!!!":

tuits eroles