La final d'Eurovisió 2022 ha disparat la Chanelmania. L'artista nascuda a Cuba però criada a Olesa de Montserrat està vivint els dies més esbojarrats, intensos i al·lucinants de la seva carrera artística. El tercer lloc al festival de la cançó europea va desfermar un nivell d'eufòria sense precedents. Com diuen en anglès, ha passat de 'zero to hero' en un tres i no res. El seu xou a Torí, espectacular i impecable, la van convertir en la guanyadora moral i en una mena de deessa per a les espanyes. Histèria col·lectiva. Un bon exemple, l'actuació que va oferir l'endemà de la final a Madrid, aprofitant l'avinentesa i la celebració de les festes de San Isidro a la capital de l'Estat.

Chanel actuación RTVE
Chanel va triomfar a Eurovisió tot i quedar tercera / RTVE.es

Un esdeveniment i un bany de masses en tota regla. La cantant arribava desfeta a Madrid, coberta amb unes ulleres de sol enormes per tapar una conjuntivitis provocada per les llàgrimes i la disbauxa de la nit anterior. La Plaça Mayor era una olla a pressió. Chanel, emocionadíssima, va repartir somriures durant tota la tarda. També va repetir l'actuació de 'SloMo', el polèmic tema amb el que ha triomfat. Tot va anar de perles, una festa enorme. Però en aquell moment s'estava produint un incident que va posar la seva vida en perill mortal. Algú es va colar a la zona del backstage amb no gaire bones intencions, a banda d'uns problemes mentals indiscutibles.

Chanel actuación San Isidro GTRES
Chanel actuant a Madrid a les festes de San Isidro / GTRES

El programa Socialité de Telecinco, presentat aquest dissabte per la catalana Núria Marín, ha deixat l'audiència amb la boca oberta en revelar què passava a les bambolines. Mentre Chanel cantava i ballava fent feliços els assistents, un individu entrava a la zona reservada per als artistes i al seu camerino. Era "un hombre con una pinta muy rara", segons un altre artista que participava al concert, Nacho Campillo. No només era estrany, és que a més a més anava armat. Tenia una pistola. Alarma total.

Chanel actuación San Isidro Telecinco
Chanel, a Madrid / Telecinco
Chanel actuación San Isidro Madrid Telecinco
Chanel, feliç rebent l'homenatge popular a Madrid / Telecinco

El relat de Campillo és fort: "De repente entró la policia. Tuvieron que reducirle tumbándole en el suelo, oí que llevaba un pistola". Fins a 20 agents van intervenir en la reducció i detenció d'aquesta persona amb intencions d'agredir-la, un perill potencial per a l'artista, per al seu cos de ball i per a tots els allà presents. Afortunadament, l'operació va ser un èxit. I Chanel no va haver de veure-li la cara. Es va assabentar més tard. El secret, però, és ara de domini públic.

Clica a la imatge per sentir el testimoni:

Chanel actuación San Isidro policia Telecinco
El relat de l'intent d'agressió d'un home armat contra Chanel a Madrid / Telecinco

La fama, tan llaminera i tan perillosa. No saps quan algú perd el nord i passa de fan a botxí. No seria la primera vegada. Ens alegrem que no anés més enllà.