El Tribunal Suprem ataca de nou: mentre desenes de militars espanyols amenacen amb un cop d'estat i amb assassinar a milions de persones, en la seva ment només hi ha un únic perill: els presos polítics independentistes, que no van llençar ni un paper al terra. Marchena i els seus tomben el tercer grau que el Departament de Justícia de la Generalitat havia concedit als represaliats: els volen tancats i, a ser, possible, llançar la clau al mar. La notícia ha fet feliç Carlos Carrizosa i la resta d'habitants de la caverna, mentre que d'altres catalans es pugen per les parets. Un d'ells, Carles Porta, cèlebre presentador de 'Crims' a Catalunya Ràdio i TV3. 

marchena premi independencia efe

Manuel Marchena mirant un premi "a la independència judicial" / EFE

Manifestacio final Judici Proces absolucio presos politics - Sergi Alcàzar

Manifestació final Judici Procés per l'absolució dels presos politics / Sergi Alcàzar

carles porta al cotxe 2

Carles Porta a Al Cotxe! / TV3

Porta, expert en crims, no triga d'assenyalar la mesura punitiva com a una bestiesa més. Es mossega la llengua, però se li entén tot. "Callo, perquè la diria massa grossa. El problema no el tenim a Madrid, el tenim a casa. Callo. Amb ràbia i tristesa." L'esclat ha rebut el suport de molts internautes, tot i que li recomanen fer justament el contrari: no callar. Per exemple, Joel Joan, que és dels que diuen les coses pel seu nom. L'actor i director és clar i català, com ha de ser: "No callis. Que així ens va". Cop de puny a la taula i a començar a reconstruir el futur, d'una vegada per totes. 

joel joan ACN

Joel Joan acte pels presos polítics / ACN

El més penós de tot plegat: que no serà l'últim atropellament ple de sadisme dels aparells de poder. Ja és hora.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat