Carles Porta s'ha guanyat a pols ser un dels periodistes de TV3 més estimats i respectats de la professió. El seu Crims és un dels exemples més clars d'excel·lent televisió que hi ha ara per ara en qualsevol graella. 

carles porta al cotxe

Carles Porta i Eloi Vila, 'Al cotxe!' (TV3)

Ell va ser el primer convidat d'una nova edició d'Al cotxe! i com sempre que algú seu al seient de copilot al costat d'Eloi Vila, va ser una delícia veure com obria els seus sentiments i com s'explicava sobre les coses que l'envolten i que el fan emocionar. Una d'elles, la seva amistat amb el president Puigdemont, que ve de molt lluny, de fa més de trenta anys, i de la qual en va deixar constància, per exemple, el llibre que va escriure Porta:

carles porta llibre puigdemont

"Em descobreixo plorant mentre escric, em pugen les emocions. Escriure sobre aquestes històries és una gran lliçó de vida", reconeix el periodista sobre la seva faceta de director del programa i d'escriptor que ha tractat sovint temes com els que es desgranen cada setmana a Crims. Un Porta que ha popularitzat l'expressió "intentarem posar llum a la foscor", una llum que l'il·lumina la cara quan parla del seu gran amic Carles Puigdemont. Li diu Vila: "Sé que ets amic de Carles Puigdemont". I ell remarca: "Molt amic". Quan el presentador vol saber com està, Porta es trenca: "Bé, ell està... és resilient... Per mi és una bellíssima persona, una de les persones més honestes que he conegut a la vida i em sap molt greu la seva situació", diu mentre se li comença a trencar la veu: "Sempre m'emociono quan parlo d'ell, òstia".

carles porta al cotxe 2

Carles Porta, 'Al cotxe!" (TV3)

Porta agafa aire i continua lloant el seu gran amic: "Vaig a veure'l de tant en tant. Ara amb el confinament hi ha hagut una mica més de distància, però és una bona persona... i és tan injust el que estan passant ell i els presos... Perquè no és una qüestió d'independentisme, és una qüestió de democràcia. I això... Veure'l allà... és molt dur. Ell està bé, però li fan molt mal aquestes baralles polítiques. La seva ambició és que la gent visqui millor i ell creu que la independència ha de servir per a això". I com es van conèixer i fer íntims? El mateix Porta ho explica: "Fa trentaipico anys que el conec. La seva nòvia dels anys 80 i la meva dels anys 80 estudiaven periodisme a l'Autònoma. Ell treballava al 'Punt Diari' i jo al 'Segre' i el cap de setmana anàvem al pis que vivien elles de Cerdanyola. Allí érem els nòvios d'elles". Pots veure-ho clicant a la foto (a partir del minut 12'45"):

carles porta al cotxe 3

Carles Porta i Eloi Vila, 'Al cotxe!' (TV3)

Una entrevista emocionant. Com tot el que fa Carles Porta. Bravo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat