Ja hi ha alguns clars favorits al Benidorm Fest 2023. Des que es van publicar les cançons el passat mes de desembre i a escassos dies que la preselecció espanyola per a Eurovisió 2023 doni el seu tret de sortida amb l'emissió de la primera semifinal el 31 de gener, algunes de les propostes d'enguany s'han convertit en veritables fenòmens dins la comunitat eurofan i les xarxes socials. Les escoltes acumulades a Spotify i Youtube han deixat clar que, entre totes les cançons del Benidorm Fest 2023, les candidatures de la catalana Vicco i la seva contagiosa Nochentera, així com l'emotiva Mi familia de Fusa Nocta no només estan entre els favorits, sinó que podrien arribar a ser les capdavanteres d'Espanya a Liverpool. Vols saber més sobre Vicco, Fusa Nocta i la resta de favorits del Benidorm Fest 2023? T'ho expliquem tot al detall.

🌟 Benidorm Fest 2023: dates, cançons, candidats i tot sobre la preselecció per a Eurovisió 2023
 

🗳️ Com votar en el Benidorm Fest 2023: tria el representant per a Eurovisió 2023
 

Vicco i el seu 'Nochentera' despunten en escoltes entre els favorits del Benidorm Fest 2023

Ningú no ho veia venir, però una de les artistes més desconegudes d'entre els candidats del Benidorm Fest 2023 podria ser l'encarregada d'exercir de representant espanyola a Liverpool durant la celebració del pròxim Festival de la Cançó de Eurovisió. Es tracta de Vicco, sobrenom de la barcelonina Victoria Riba, una jove de 26 anys que va començar la seva etapa al món de la música apadrinada pel consagrat Alejandro Sanz. El que pocs esperaven és que Nochentera es convertís en la proposta més reproduïda d'entre totes les cançons del Benidorm Fest 2023. I és que amb una melodia d'aquestes que s'enganxen i una lletra que desprèn bon rotllo per tot arreu, Vicco sembla haver-se ficat el públic a la butxaca. És aviat per anticipar si ella serà qui vagi a Eurovisió 2023, encara esperant veure el seu directe i posada en escena, però de moment acumula més d'1 milió d'escoltes a Spotify400.000 visites en el vídeo oficial publicat en YouTube.

🎶 Així sonen les cançons del Benidorm Fest 2023 candidates a anar a Eurovisió
 

'Mi familia' de Fusa Nocta, segona més escoltada de les cançons del Benidorm Fest 2023 i una de les favorites per a Eurovisió 2023

Fusa Nocta va ser participant del Factor X de Telecinco allà pel 2019 i ja en aquell temps va sorprendre molts per ser tot un portent escènic. La seva proposta és Mi familia, una emotiva cançó en la qual barreja els ritmes flamencs amb la música urbana d'una manera molt original i que recorda indubtablement a èxits tan contemporanis com els que han portat a Rosalía a la fama. En aquesta, la que destaca com una altra de les grans favorites entre les cançons del Benidorm Fest 2023, la gandiense de 28 anys al·ludeix directament a la seva àvia i la importància de posar sempre per davant els teus. Des del seu llançament i la posterior publicació d'un videoclip molt cuidat en l'estètica, incomptables aficionats al Festival de Eurovisió van donar per fet que ella ha de ser la successora de Chanel a Liverpool el pròxim 13 de maig. En el dia d'avui, aquesta és la segona més escoltada de les cançons del Benidorm Fest 2023 i compta amb més de 400.000 visites en YouTube800.000 reproduccions a Spotify.

📺 Quan és el Benidorm Fest 2023?: aquest és el calendari de la preselecció de Eurovisió
 

Les propostes d'Agoney, Alice Wonder i Rakky Ripper, també entre els favorits del Benidorm Fest 2023

Deixant el cas de Vicco de banda, a Fusa Nocta la segueix bé de prop Quiero arder, l'eurovisiva proposta amb què Agoney, 'triunfito' i guanyador de l'última edició emesa de Tu cara me suena, pretén arribar fins a Eurovisió 2023 després d'un intent fallit el 2018 juntament amb Miriam Rodríguez i el tema Màgia. Les cançons del Benidorm Fest 2023 que tanquen el 'top 5' de favorits a Spotify són les de la madrilenya Alice Wonder i la granadina Rakky Ripper. La primera presenta la intimista balada Yo quisiera i la segona aposta per portar per primera vegada el 'hyperpop' al certamen musical amb la seva enèrgica Tracción.

💥 Nou sistema de votació de Eurovisió 2023: adeu al jurat en la semifinal
 

Destaquen en escoltes també altres cançons del Benidorm Fest 2023: la sisena és Uff! de la banda femenina E'Femme, la setena és el divertit Tuki de la hispanoalemanya Sofía Martín i en vuitena posició quedaria, ara per ara, el Flamenco d'Aritz Arén, exconcursant del 'reality show' de dansa ¡Fama, a bailar!. No hi ha dubte que aquest any les coses estan molt més repartides que en l'última temporada després del tercer lloc de Chanel a Torí. S'ha de tenir en compte, també, que a hores d'ara fa un any el SloMo que gairebé atorga el triomf a Espanya a Eurovisió 2022 no era, ni de lluny, una de les propostes favorites. Tot està per veure.