Encara no saps quan és el Benidorm Fest 2023? La preselecció que tria el representant espanyol per a Eurovisió 2023 ja és pràcticament aquí i arriba amb la premissa clara de trobar un successor al nivell de Chanel, la guanyadora de l'últim Benidorm Fest i tercera al certamen celebrat a Torí. La intèrpret de SloMo va fer tornar la il·lusió pel concurs musical a molts desganats en aconseguir la millor posició d'Espanya des de fa molts, però que molts anys. Ara, RTVE aposta per un Benidorm Fest 2023 renovat, amb més candidats, cançons i esdeveniments de tota mena. Aquí t'expliquem quan és el Benidorm Fest 2023 i les dates que has d'apuntar al teu calendari eurovisiu sí o sí per no perdre detall.

🌟 Benidorm Fest 2023: dates, cançons, candidats i tot sobre la preselecció per a Eurovisió 2023
 

🎶 Així sonen les cançons del Benidorm Fest 2023 candidates a anar a Eurovisió
 

Quan és el Benidorm Fest 2023?: dates de la preselecció d'Eurovisió 2023

El Benidorm Fest 2023 que servirà com a prèvia al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2023 arriba carregat de novetats i, a més de comptar amb la cantant Mónica Naranjo com a mestra de cerimònies en substitució d'Alaska i Màxim Horta, i que treballarà juntament amb Rodrigo Vázquez i Inés Hernand, seran 18 els candidats a convertir-se en els representants d'Espanya en el certamen, en lloc de 14 com va succeir en la passada edició. Així doncs, el festival estatal que organitza RTVE al Palau d'Esports L'Illa de Benidorm des de l'any passat, tindrà aquest any quatre dates principals a tenir compte al calendari eurofan si no es vol perdre detall de tot el que vagi succeint tots els artistes participants del Benidorm Fest 2023 al seu camí a agafar el testimoni de Chanel i partir cap a Liverpool el pròxim mes de maig.

🎤 Els 18 candidats d'Espanya per a Eurovisió 2023: qui participa en el Benidorm Fest 2023
 

participants benidorm fest 2023
Els participants del Benidorm Fest 2023 a la gala de presentació organitzada per RTVE.

I quan és el Benidorm Fest 2023? En un format molt similar al del mes de gener passat, la preselecció per a Eurovisió 2023 es dividirà en l'emissió en directe de tres gales principals i una "gala inaugural" o esdeveniment d'obertura per a premsa i convidats, les dates dels quals et detallem a continuació:

  • 29 de gener de 2023: 'opening' d'inauguració del Benidorm Fest 2023
  • 31 de gener de 2023: primera semifinal
  • 2 de febrer de 2023: segona semifinal
  • 4 de febrer de 2023: gran final del Benidorm Fest 2023

🎧  Les cançons del Benidorm Fest 2023 més escoltades: Vicco i Fusa Nocta són les favorites per a Eurovisió 2023
 

El Benivillage, una de les novetats del Benidorm Fest 2023 que s'inspira en Eurovisió

A més de comptar amb les seves habituals semifinals i la gran final de dissabte, el Benidorm Fest 2023 ja s'ha presentat en aquesta ocasió com un projecte de RTVE molt més ambiciós i que transcendirà les pantalles. Les cares visibles de l'organització del concurs i la delegació responsable d'Espanya en Eurovisió, Eva Mora i María Eizaguirre, han anat donant algunes pinzellades sobre els detalls de l'esdeveniment en els últims mesos, i és que una de les principals novetats d'aquest Benidorm Fest 2023 que arribarà més aviat que tard serà el 'Benivillage'. Aquest innovador espai, inspirat directament al Festival de la Cançó d'Eurovisió i el seu icònic 'Eurovillage', servirà com a espai de concerts per a artistes convidats, a més de permetre a la premsa gaudir de les emissions del programa en directe i a l'aire lliure, aportant un aire encara més festiu a la ciutat valenciana durant una de les setmanes més importants de l'any al calendari eurofan.