L'última polèmica a OT crema la xarxa. Els protagonistes són dos: Samantha, la jove d'Alacant que va cantar Lluís Llach en català a la gal·la zero, i Javier Portugués, membre del jurat del talent show. 'Portu' va ser l'encarregat de comunicar l'aspirant que el jurat la nominava per abandonar l'Acadèmia, i els seguidors del programa esclataven amb fúria per l'argumentació del membre de 'Modestia Aparte' i caça talents musical. Concretament, la va comparar amb Lorena Gómez, la lleidatana que va guanyar l'edició de 2006, amb l'excusa de que totes dues van interpretar la mateixa cançó, 'Maniac'. "Ella lo hacía con más garra, con más intensidad, mejor cantado y 12 años después, una generación que además habéis vivido YouTube, que podéis ver, tener más información, aprender más, ver más vídeos, simplemente he pensado que no podía ser y por eso este jurado te propone para abandonar la Academia". Unes paraules que van deixar Samantha feta caldo i l'audiència indignada.

Samatha valoració OT RTVE.es

Samantha valoració OT RTVE.es

Javier Portugués OT RTVE.es

Javier Portugués OT RTVE.es

La noia havia passat una setmana complicada després d'un brot de grip a l'Acadèmia. Tot i això, no va deixar d'assajar en cap moment. S'ho va currar, i el resultat no va ser ni molt menys per nominar-la. Més aviat tot el contrari. Per a l'audiència, uns comentaris molt desafortunats i un signe inequívoc de que hi ha favorits entre aquells que han d'impartir justícia amb les seves valoracions. La tempesta va ser colossal, i Portu va haver de rectificar. Ho ha fet a través d'un comunicat en el que demana disculpes: "Me expliqué mal, la valoración es estrictamente culpa mía, le pediré perdón a ella, no hay mala intención..." Molts han acceptat les disculpes, però amb matisos. Com per exemple, una de les concursants més famoses del xou de Gestmusic: Beth Rodergas, una de les estrelles del 2002. La de Súria accepta l'explicació, però dispara amb bala contra determinats comentaris de jurats de la història del programa: "Disculparse es de valientes. A mi personalmente me pareció feo el comparar. Tb es cierto que en ese mismo programa gente del jurado ha dicho barbaridades y humillaciones mucho más salvajes y jamás he escuchado que se disculpen."

Portu OT Rtve.es

Portu OT Rtve.es

Beth Rodergas @bethrodergas

Beth Rodergas @bethrodergas

Beth no parla de ningú expressament, però és impossible no pensar en determinats personatges. Les aigües, però, tornen a baixar més tranquil·les, també gràcies a l'acció correctora de Noemí Galera i els professors, que la van salvar. De fet, Galera va explicar: "La valoración no tenía sentido". Amén.