Beatriz Montañez ha tornat recentment a les nostres vides, malgrat que segurament s'estigui penedint d'haver reaparegut. Presentadora d'èxit a 'El Intermedio' del Gran Wyoming a La Sexta, es va esvair completament després de fer el salt a Mediaset i presentar el 'Hable con ellas', programa de gran actualitat ja que tenia a Rocío Carrasco com a conductora o per l'enfrontament públic de l'actriu Yolanda Ramos amb José Luis Moreno, al que va acusar de no pagar-li una feina. La pressió de la fama va provocar-li un canvi de vida radical. I no és una frase feta. De ser una professional molt valorada per les cadenes va passar a recloure's al bosc, canviant la ciutat per una cabana perduda sense electricitat, i vivint de forma austera amb 150 euros al mes per comprar menjar. Ningú, absolutament ningú, sabia o explicava on parava la Beatriz. Fins que ella mateixa ho va explicar a la Cadena SER. 

La confessió de la comunicadora va deixar tothom parat, en saber el seu nou estil de vida, en solitari i en plena natura. Un gir que no ha estat fàcil, és clar: va emmalaltir greument en diverses ocasions, però no defalleix. S'estima més el cant dels ocells o la feina dura per aconseguir llenya que el batibull de la ciutat. Ara bé: tot això podria haver acabat per sempre més. Si més no, ara té companyia. I no desitjada.

Beatriz Montañez, La Sexta

Beatriz Montañez / La Sexta

montaÑEZ 5

Beatriz Montañez recollint llenya / La Sexta

La tornada de Montañez no va ser pas casual: una editorial la va aprofitar per promocionar 'Niadela', un llibre escrit en el seu amagatall i que segons el que diu l'empresa, és "pure nature-writing". Una forma molt ampul·losa per nomenar la tornada de la periodista a la vida eremita, explicant la seva desconnexió al que ella diu Niadela, la seva nova llar. L'impacte de la confessió li ha proporcionat vendes i projectes professionals​, però ha perdut el més valuós: la privacitat. Ha tornat a la SER per explicar que està sent assetjada a la cabana de pedra, i que ha començat a tenir una sensació oblidada: la por. 

"He tenido intrusos, no los llamo fans, los llamo intrusos. Ha tenido que intervenir la Guardia Civil, se han dedicado a revolotear por mi casa, a dejarme notas, a observarme con prismáticos. Ha sido muy frustrante sentirme vigilada en mi propia casa y por primera vez en cinco años, donde no he sentido miedo de la naturaleza, sí lo he sentido con las personas". De l'ansiada i volguda solitud, ha passat a "sentirme enclaustrada en mi libertad". L'assetjament, però, no és només físic: també li arriba el ressò dels seus detractors, "que me insulten, que estoy loca, que seguramente esté enferma mental, que tengo una seria depresión". Per tot això, fa una súplica: "a aquellos que tengan la intención o que estén buscando dónde está Niadela, o que quieran venir, que no lo hagan. Que respeten mi decisión".

Beatriz Montañez capucha La Sexta

Beatriz Montañez amb caputxa al bosc / La Sexta

Malgrat el seu prec, sembla que la Beatriz només tindrà dues opcions: o suportar les mirades tafaneres fins que se n'oblidin d'ella, o mudar-se a una nova Niadela. Si espera respecte i privacitat, haurà begut oli. En l'era de les xarxes socials, malauradament, ja se sap: si no vols pols...