Fa 7 anys des que no la vèiem per televisió. Havia desaparegut per complet de la primera línia mediàtica per voluntat pròpia, després de triomfar a La Sexta amb 'El Intermedio', i d'un pas de menys èxit a Mediaset. Parlem de Beatriz Montañez, la copresentadora de l'espai satíric d'El Gran Wyoming. De fet, va ser la primera companya de l'humorista, i es va fer molt popular i estimada pel públic. 5 anys més tard deixava el seu lloc de treball el Nadal de 2011, propiciant l'arribada de Sandra Sabatés al xou. La seva darrera aventura televisiva va ser a 'Hable con ellas' de T5, programa que va compartir amb Sandra Sabatés. També va fotre el camp. Era el 2014, i de cop i volta, el no res. No es va saber gaire cosa més d'ella. Fins a aquest 17 de març de 2021, entrevistada per Àngels Barceló al 'Hoy por hoy' de la Cadena Ser. La reaparició ha pagat la pena.

Beatriz Montañez ganyota La Sexta

Beatriz Montañez ganyota / La Sexta

Beatriz Montañez beso a Wyoming La Sexta

Beatriz Montañez petó de comiat a Wyoming / La Sexta

"Estaba perdidísima, había mucho ruido en mi vida". La fama, la tele, els comentaris, les polèmiques... tot això li va passar factura. Era una de les professionals més populars del moment, arribant a fer papers a sèries i pel·lícules. Però necessitava silenci, diu, I el va anar a buscar: va fer la maleta per marxar a una casa antiga i feta caldo enmig de la natura. Només surt per fer la compra "cada 25 días y me vuelvo a encerrar", a banda d'alguna escapada a Madrid cada 6 mesos per veure a amics o gaudir d'activitats culturals. Res més. L'austeritat ha transformat el seu estil de vida, en tots els sentits. Assegura que viu dels estalvis, amb un sou auto imposat de 150€ al mes. S'ha convertit al veganisme i té instal·lats panels fotovoltaics a casa per proporcionar-se energia. L'aigua la recull d'un pou proper, i té una vida tranquil·la i contemplativa. Passa el temps reconnectant amb sí mateixa i escrivint, precisament un dels motius per tornar a la primera línia a través de la ràdio. Un llibre que es diu 'Niadela' i que explica precisament com ha estat l'experiència de viure apartada de tot.

Beatriz Montañez Cadena Ser

Beatriz Montañez reapareix / Cadena Ser

Beatriz Montañez y Wyoming La Sexta

Beatriz Montañez i el Gran Wyoming / La Sexta

Beatriz Montañez Mediaset

Beatriz Montañez / Mediaset

D'aquella Beatriz que recordem rient (i plorant) al costat de Wyoming sembla que no queda gaire. O ben pensat, en queda tota i més. Una nova Montañez, reinventada per complet per seguir sent ella mateixa.