9 setmanes: aquest és el temps que fa que Antonio Tejado, famós de Telecinco i nebot de María del Monte, dorm a la presó Sevilla 1 després de ser acusat d'autor intel·lectual de l'assalt a la casa de la seva tieta. Un cop de centenars de milers d'euros perpetrat per un grup de delinqüents amb el que l'Antonio tenia una relació massa estreta. Tejado feia anys que no anava pel millor camí, desaparegut del mapa mediàtic i amb testimonis que parlaven d'hàbits gens saludables, però la seva implicació en el robatori a un membre de la seva sang ha traspassat totes les línies. Ell, evidentment, rebutja la participació i es declara innocent. Vol sortir de la presó com més aviat millor, aspiració que comparteix amb 4 úniques persones: el seu advocat, la mare, el germà i la xicota actual. La resta no pas. Principalment, ni jutges, ni fiscals, ni investigadors. Tampoc la tieta Maria. Revelador.

Les veus que informaven sobre el dia a dia de Tejado entre reixes parlaven d'una ràpida adaptació al medi. Havia triomfat entre els interns, a qui explicava batalletes, i ocupava el seu temps lliure preparant-se (diuen que està estudiant per a oposicions a guàrdia forestal) i mantenir-se en forma. Molt de gimnàs, com va quedar acreditat durant la seva única declaració davant l'instructor del cas. Anava inflat. També realitza un taller de marqueteria, aprenent noves habilitats i matant el temps a la presó. S'imaginava una estada més curta, però. Però ho té fotut. I a més a més, el ritme de vida allà dins no s'atura. I et passa per sobre.

Antonio Tejado esposado GTRES
Antonio Tejado emmanillat / GTRES

Antonio s'està enfrontant a problemes i canvis substancials pel que fa al seu nou dia a dia: li han tancat el gimnàs per obres, l'han mogut de mòdul, de cel·la i també té un company nou. Adaptar-se no és senzill, passa factura. Per això, amb l'ajut de la seva defensa, intenta l'enèsima maniobra per tractar de sortir d'allà. Les anteriors han sortit malament, la justícia percep risc de fuga i de destrucció de proves. No el volen deixar lliure fins que arribi el judici. Una posició que va quedar negre sobre blanc fa només dues setmanes, el 5 d'abril: el recurs de Tejado per obtenir la llibertat provisional era rebutjat. No ha canviat gens ni mica la seva situació processal en tan poc temps, però ha tornat a sol·licitar que s'aturi la mesura cautelar amb una nova estratègia. Espòiler: no sortirà bé.

María del Monte
Maria del Monte / Telecinco

Com que ni l'Antonio ni els seus familiars han posat els 100.000 € de fiança que es van sol·licitar fa dues setmanes, opten per una alternativa més econòmica. Un recurs de reforma, una eina jurídica de la defensa per demanar l'alliberament, perquè consideren que no hi ha proves en la seva contra. Molt haurien d'haver canviat les coses, pràcticament de manera màgica, per pensar en un gir radical de la seva situació. Però Antonio no deixa de somiar amb la llibertat. Un somiatruites de mena, pel que sembla.

Antonio Tejado llora GTRES
Antonio Tejado plora / GTRES
Madre Antonio Tejado y hermano Chema GTRES
La mare i el germà d'Antonio Tejado /GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!