Ana Rosa Quintana té un marit, Juan Muñoz, que sembla abonat a sortir a les pàgines de tribunals. Un home marcat per un cas sòrdid i una condemna de presó: l'extorsió a un soci amb un vídeo sexual amb prostitutes i cocaïna, en el que es va involucrar el gran amic de la presentadora de Telecinco, l'excomissari José Manuel Villarejo, i l'espionatge a l'advocat de la víctima, obtenint informació fiscal valuosa per a un litigi entre les parts. La justícia l'ha trobat culpable d'un delicte de revelació de secrets, imposant-li una pena light, però de presó: 3 mesos i 10.000€ de multa. L'autèntic càstig, però, és la taca mediàtica. La projecció pública. És difícil mirar la seva imatge i no recordar aquest episodi. I mira que la seva dona s'ha deixat la pell per tapar-ho cada dia durant 5 anys.

Efectivament, Quintana ha passat d'unes puntetes escandaloses sobre el problema del seu marit. Ella, heroïna de les essències pàtries, que reclama justícia a tort i a dret, la campiona de la decència i el periodisme, callant. Però clar, és que li estaven tocant la medul·la espinal; l'home de la seva vida i el seu home de confiança a les clavegueres de l'Estat. Muñoz i Villarejo, paraules majors. Intocables o se li desmuntava la paradeta: millor callar, entomar, empassar saliva, pagar minutes d'advocats. I resar. Resar molt.

José Manuel Villarejo audiencia nacional Europa Press
José Manuel Villarejo / Europa Press

Acabem d'assabentar-nos, gràcies a 'El Debate', digital ideològicament amic d'Ana Rosa Quintana, d'un altre conflicte en el qual Muñoz s'ha vist involucrat i que ha acabat als tribunals. De fet, tenim sentència, i per alegria del matrimoni, és favorable. Li donen la raó. Una notícia positiva, però que no aclareix el seu futur més immediat. Tampoc tanca la guerra contra l'Ajuntament de Sevilla, l'altra part de la batalla. El trofeu és molt significatiu al món Ana Rosa: parlem de la Feria d'Abril. Des de fa 3 anys, el matrimoni és la comidilla del recinte ferial. Castigats, empestats. En Juan és propietari d'unes casetes, però va presentar els papers fora de termini per renovar-les i el consistori l'ha deixat fora sistemàticament. Els espatllaven el sarau més costumista de l'any. Un 'no te lo perdonaré jamás', que diria Cayetana Álvarez de Toledo.

ana rosa quintana i marit Feria GTRES
Ana Rosa Quintana i Juan Muñoz a la Feria d'Abril de Sevilla / GTRES

Finalment, els magistrats han considerat les al·legacions de la família Muñoz, atorgant-los la titularitat dels espais en litigi. Tanmateix, la informació ofereix una dada interessant: malgrat la decisió judicial, "queda por dilucidar si el Ayuntamiento está obligado a cumplir dicha sentencia para la presente feria". Un recurs municipal tombaria les aspiracions de l'Ana Rosa i en Juan, que ja preparaven hectolitres de rebujito. Però hi ha una bala a la recambra: l'alcalde de la capital andalusa, que ara és del PP. Això pot canviar les coses, pot acabar una guerra començada pel seu predecessor. Curiosament, sí, del PSOE. No descartin trucadetes i whatsapps del tipus "arréglame esto, miarma". Millor no emprenyar en Juan. 

Ana Rosa Quintana Telecinco
Ana Rosa Quintana / Telecinco

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!