A 'Sálvame' li resten hores de vida. A partir de les 17:00 h d'aquest divendres 23 de juny començarà l'enterrament del programa de més èxit de la història de Mediaset. Un format que ha reinventat el gènere del safareig i que fins i tot s'ha contagiat a d'altres temàtiques: per exemple a tertúlies esportives com 'El Chiringuito'. La nova direcció del grup audiovisual se l'ha carregat per motius polítics i, en grau més baix, per estratègia empresarial. L'aposta per la dreta extrema i l'extrema dreta és a calzón quitao', no se n'amaguen. Per això li entreguen les claus de la casa a Ana Rosa Quintana, que farà les tardes sense perdre els matins ni els migdies. Ho controlarà tot.

🔴 DIRECTE | Final de Sálvame: última emissió del programa de Telecinco

Aquest moviment podria ser un suïcidi en comptes de la salvació d'una cadena en declivi: l'excés d'AR podria esclatar a la cara d'Alejandro Salem, l'autèntic capo de la casa. Els números, de moment, canten: des que s'anunciés la cancel·lació del programa de Jorge Javier Vázquez, les audiències han pujat i han recuperat el lideratge. No així el culebrot protagonitzat per Lydia Bosch, que li ha menjat una hora a 'La Fábrica de la Tele'. És irrellevant, amb un 8% de mitjana. L'avís és claríssim, la patacada al setembre podria ser d'època. 

Jorge Javier beso GTRES
Jorge Javier Vázquez, adeu / GTRES

Ana Rosa Quintana va perdent tertulianes estrella segons passen les hores, fugen

Sigui com sigui, aquesta tarda s'escenifica el final d'una etapa i el començament d'una nova era a la "cadena amiga". Una que, pel que fa a Ana Rosa, comença amb festa i xerinola, però també amb música de funeral, de fugida, de robatoris. A la presentadora li volen les col·laboradores més mítiques i carismàtiques dels seus espais, que se'n van a Antena 3. Primer va ser Beatriz Cortázar, però ja tenim dos noms més: Cruz Morcillo, especialista en successos, i Paloma García Pelayo, una institució del cor anarosil. L'estampida ha provocat crits i mala maror a la zona noble de Mediaset, no s'ho esperaven. Les represàlies comencen a manifestar-se: ara són proscrites, Ana Rosa no vol veure les seves cares. Vetades.

Ana Rosa Quintana boca abierta GTRES
Ana Rosa Quintana / GTRES

Quintana té mala llet, celebra una festa coincidint amb la mort de 'Sálvame'

El veto començarà aquesta mateixa nit a casa de la presentadora, no són benvingudes. Ana Rosa passa de tot i té mala llet; ha organitzat una festa a casa seva tot just el dia que maten 'Sálvame'. Quintana no suportava el programa ni als seus líders, podran dir el que vulguin com que "nos tenemos cariño", però és tan mentida com que AR és tolerant, plural i demòcrata. Una fal·làcia més. Informalia explica que l'esdeveniment és una tradició a Can Quintana perquè celebra el sant del seu polèmic i tèrbol marit Juan Múñoz, però vaja: oferir una copa als teus subordinats i als teus jefes, com Salem o Borja Prado, no és una festa íntima ni familiar. És feina. I fer-ho avui la retrata. La ganivetada final. La venjança.

ana rosa quintana juan muñoz GTRES
Ana Rosa Quintana i el seu marit Juan Muñoz / GTRES

Que gaudeixi del seu moment, podria ser efímer i desastrós. Després dels seus col·laboradors històrics els següents a saltar del vaixell seran els espectadors. I aleshores no hi haurà qui atengui al seu 'sálvame'.