L'era 'Sálvame' és a punt de passar a la història. Divendres 23 de juny, a les 17:00 h, comença l'enterrament del programa més transgressor de la televisió comercial espanyola des de fa 14 anys. Mediaset ha matat l'espai i li ha entregat les claus de la casa a Ana Rosa Quintana, la nova emperadriu. La presentadora se'n va a les tardes, però manté el programa matinal de la seva productora Unicorn Content, perpetuant el seu legat. Un de discutible i esbiaixat, però això no amoïna a la nova direcció del grup audiovisual. Si més no fins que comencin l'emissió de 'TardeAR', l'originalíssim nom que ha triat per al nou format. Quan el share parli, veurem si aquesta història d'amor i interessos no salta pels aires.

Parlant de salts i de moguda: la cancel·lació del programa de Jorge Javier Vázquez i companyia ha desfermat una guerra oberta entre els principals rivals televisius: Telecinco vs. Antena 3, el combat final. La reestructuració de la graella de Mediaset està sent analitzada per Atresmedia al detall, el líder des de fa mesos del consum televisiu tradicional. Els canvis són terreny propici per a noves oportunitats, i els de la "cadena triste" oloren la sang. Han començat a moure fitxa, temptejant tertulians i col·laboradors estrella del competidor. Alguns ja han caigut a la xarxa de la cadena de Planeta. I la primera víctima d'un robatori és, precisament, la gran estrella: Ana Rosa. La primera als morros, i encara no ha començat el ball, com aquell qui diu.

Jorge Javier Vázquez enfadado GTRES
Jorge Javier Vázquez / GTRES

Guerra Telecinco-Antena 3, comença el robatori de tertulians estrella

Llegim a la revista 'Semana' que "los directivos de ambas empresas han solicitado a sus periodistas freelance no participar en programas de la competencia". Un cop per a alguns professionals que alternaven la seva presència en diferents espais de l'espectre audiovisual, i que ara han de decantar-se per una de les opcions sobre la taula. Per exemple, Beatriz Cortázar. Una habitual dels corrillos d'Ana Rosa i que l'ha deixat tirada per anar-se'n a Antena 3. Al setembre veurem la tertuliana de Federico Jiménez Losantos als programes de Susanna Griso o Sonsoles Ónega. Que ho faci al contenidor de la tarda tindrà el seu què: li farà la competència directa a la seva exjefa.

Paloma Barrientos, Ana Rosa Quintana, Beatriz Cortázar Instagram
Paloma Barrientos, Ana Rosa Quintana i Beatriz Cortázar / Instagram

Beatriz Cortázar deixa tirada Ana Rosa Quintana, 15 anys a la brossa

Un tertulià conegut de Mediaset que no vol revelar el seu nom assegura a la revista que "ahora que Atresmedia está ganando en los ratings de por la tarde, quiere apostar por el 'corazoneo' y formatos que antes no se hacían. Y quieren aprovechar antes de que venga Ana Rosa en septiembre, por eso están tanteando a colaboradores, como ha hecho Atresmedia con Beatriz”. Han estat més ràpids que Telecinco, mal senyal per al futur. Cortázar acaba així amb una carrera de 15 anys a Mediaset, un comiat a la francesa. Però pel que sembla serà només una de les grans fugues que viurem a partir d'ara. Comprarem crispetes.

Després de 'Sálvame', 'Sálvese quien pueda'. Telecinco patirà.