"Pues no-no-no lo sé, pregúnteles a ellos". Albert Rivera està nerviós, i li costa d'amagar-ho. Ridiculitzat i desmentit per Emmanuel Macron, destrossat pel seu exsoci Manuel Valls, criticat pels fundadors de Cs, vilipendiat per pactar amb l'extrema dreta... Li plouen pals per tot arreu, i el líder taronja no és dels que sàpiguen encaixar les crítiques. I és clar, acaba passant l'inevitable: Que Rivera perd la paciència víctima dels nervis. "Le han pillado con el carrito del helado" pels seus tripijocs amb Santiago Abascal, i té a la Europa liberal escandalitzada. Ja no "le ajuntan", i Alberto Carlos la paga amb... la premsa. 

"Pregúnteles a ellos", diu Rivera, girant la truita als periodistes amb una tàctica poc menys que de pati d'escola. Els seus "socis" a França i Alemanya fan un "contigo no, bicho" als ultres, però Cs s'embolica amb ells a ajuntaments i governs autonòmics per esgarrapar cadires, alcaldies i futures "mamandurries". Però és clar, explicar-ho amb sinceritat no entra en els plans de Rivera, que fa servir allò del "patapum palante" del mític entrenador de l'Athletic de Bilbao, Espanyol i la selecció espanyola, Javier Clemente. El problema és que no enganya ningú, i que cada minut que passa s'ensorra una mica més. La xarxa va plena amb tota mena de mofes sobre l'acting del Rivera.

Albert Rivera Avila @albertriveradiaz

 @albertriveradiaz

Recorden aquella sàtira de El Jueves sobre José María Aznar, amb la cèlebre frase de "nunca debí salir de Valladolid"?  Doncs Albert Rivera podria perfectament aplicar-la al seu present i futur polític: "Nunca debí pactar con VOX". Massa tard, amic, massa tard. Havies de triar entre "susto" o "muerte" política, i t'has passat d'ambiciós: T'has quedat amb les dues opcions.