Última hora: Ciutadans trenca amb Valls. Així s'entén millor el que està passant: Rivera té por que Valls li robi la cadira. Alguna cosa fa pudor de podrit a Ciutadans. Els seus fundadors estan sent notícia: Francesc de Carreras acusant a El País Albert Rivera de ser un "adolescente caprichoso" i ara Arcadi Espada a El Mundo lloant Manuel Valls i denigrant més l'actual líder taronja.

arcadi espada albert rivera efe

EFE

Actual perquè no sap per quant de temps. Escriu Espada  una columna anomenada Casta puta lloant la decisió de Valls de votar Colau i criticant Cs de Barcelona per abstenir-se i facilitar si fos per ells un alcalde indepe: "Inexplicable decisión tomada por Albert Rivera, ajena a cualquier elemental sentido de la responsabilidad y de la decencia políticas". Rivera és un irresponsable i indecent, Deu n'hi do. Per treure's la perruca. Valls l'ha retuitat.

arcadi espada gtres

GTRES

L'amor parisenc de Calzada i Valls va més enllà, és la resposta al desamor Valls-Rivera: "Rivera no se habla desde hace meses con Valls (en el supuesto optimista de que alguna vez hayan tenido una conversación digna de tal nombre)". Valls i Rivera no es parlen i s'intueix que no se suporten, i la bomba del fundador de Ciutadans és que vol Valls substituint Albert Rivera com a líder de Ciutadans: "Valls se equivocaría si siguiera ignorando a Ciudadanos. Se equivocaría, y gravemente, si no luchara por liderarlo".

albert rivera mans cara amagat efe

colau valls efe

EFE

Els politòlegs veuen Rivera ferit de mort per l'abraçada de Vox i  Inés Arrimadas com a possible substituta, però si Macron dispara el tret de gràcia a Rivera, un altre exdirigent de França pot liderar l'oposició a Pedro Sánchez. De moment, Rivera trenca amb Valls. No es parlen, es detesten, i el tem.