Alexia Putellas és una de les millors jugadores de futbol del món. Té dues Pilotes d'Or, ha guanyat diversos títols amb el Barça femení i la selecció espanyola, i s'ha consolidat com una de les llegendes del món de l'esport, el seu nom estarà anotat per sempre més en els llibres de la història del futbol. Tots els amants del futbol d'arreu del planeta coneixen el seu nom, ara bé, mentre tota la resta d'aficionats l'idolatren i els equips busquen cada any fer-li ofertes per fitxar-la, Alexia Putellas té molt clar d'on ve i on vol quedar-se.

La futbolista de 31 anys és de Mollet del Vallès i tota la vida ha jugat a futbol en equips catalans, excepte el Levante, i la seva carrera com a futbolista va començar a despuntar lluint els colors blaugrana. El FC Barcelona és l'equip dels seus somnis i el del seu pare, a qui sempre recorda cada vegada que fa gol amb l'escut blaugrana. Alexia Putellas és catalana i com a qualsevol altra persona que ha nascut i s'ha criat aquí a Catalunya li suposa un repte mullar-se sobre les tradicions, en aquest cas, els plats gastronòmics, atents.

Alexia Putellas Barça / Foto: Europa Press
Alexia Putellas / Foto: Europa Press
Alexia Putellas primer Balón de Oro EFE
Alexia Putellas amb la seva primera Pilota d'Or / EFE
Alexia Putellas Balón de Oro EFE
Alexia Putellas Balón de Oro EFE

Ens encanta conèixer una mica més sobre les estrelles del futbol, i en un dels vídeos de xarxes socials que perfils de l'esport fan a les futbolistes, Iris Miquel entrevistava a Alexia Putellas per proposar-li un repte molt i molt difícil per qualsevol català, escollir entre dos plats tradicionals de la cuina catalana. Atents. El vídeo començava molt fort i Alexia havia d'escollir entre escudella i canelons, la jugadora assegura que és molt fan dels dos plats, però que a l'hivern li encanta un bon plat de sopa, l'escudella guanyava. Seguidament, entrava en joc contra l'escudella, els fideus a la cassola, és aleshores quan l'Alexia assegura que li encanten els que cuina la seva àvia, tot i això, continua preferint l'escudella. Tot canvia amb la següent opció, escudella o trinxat de la Cerdanya? Alexia Putellas no ho dubtava i triava amb els ulls tancats la segona opció, el trinxat: "M'agrada molt, allà amb una mica de cansalada, la botifarra també, la patata, la col...". No hi havia discussió, però el joc no s'acaba aquí. 

Alexia Putellas Barça femenino Bayern de Munich / Foto: EFE
Alexia Putellas / Foto: EFE
@irismiquel EL MENJAR TRADICIONAL CATALÀ PREFERIT D’ALEXIA PUTELLAS #futfem #futbol #barça #alexiaputellas #catalunya ♬ original sound - Iris Miquel

El vídeo continua i el moment més decisiu és quan Iris Miquel menciona el clàssic dels clàssics de la cuina catalana: el pa amb tomàquet. "Pa amb tomàquet cent per cent, tomàquet, oli i sal, jo no li poso all", confessava la futbolista com li agradava menjar-se'l. Aleshores entren al repte altres plats com la mel i mató, la botifarra amb mongetes, que també li agrada molt, però no desbanca el pa amb tomàquet. Una bona calçotada la fa dubtar: "Sempre que menjo calçots és com molt social amb les amigues, però pa amb tomàquet. Sí, és per tots els moments, en veritat és pa amb tomàquet amb l'embotit". Finalment, Alexia Putellas es queda amb el pa amb tomàquet com a menjar català preferit per sempre més. Ni els restaurants cars, ni els productes de luxe, poden igualar un bon pa amb tomàquet o qualsevol dels altres plats anteriors. No dubtàvem gens del mal gust de la futbolista.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!