Pobre Juanma Castaño, un home que continua sense trobar explicació lògica a l'enigma que el pertorba des de fa temps: per què el FC Barcelona passa d'ell i de la COPE? Per què no els concedeixen entrevistes, sent el seu un programa de ràdio que "escuchan muchos barcelonistas de fuera de Catalunya"? L'asturià està reclamant a crits que li fem un dibuix, un croquis. Una vinyeta, que resulti fàcil d'entendre. Però no perdin el temps: no hi ha un sord més gran que aquell que no vol sentir. Castaño ha agafat un camí i no pensa desviar-se ni un mil·límetre. El seu cor, diu, és de l'Sporting de Gijón. Però quan passa per l'entrada de la ràdio, endrapa un pot de lleixiu perquè ha de "lavar más blanco" que ningú. El madridisme sociològic és això. I se la té jurada a Aitana Bonmatí, la Pilota d'Or, campiona del món i d'Europa, una estrella catalana i culer. 

L'episodi de fa uns dies a l'Espanya-Itàlia de Nations League ha tornat a obrir l'aixeta de la porqueria radiofònica d'en Juanma. "El pan nuestro de cada dia", ja que treballa per a la Conferència Episcopal. La gestió deficient i amateur de la seleccionadora Montse Tomé, fent que l'equip comencés la segona part amb 10 jugadores (cosa que les transalpines van aprofitar per començar la remuntada final), no és res comparable a la seva mala llet, culpant pública i directament a una jugadora de la plantilla. A la millor, de fet. Les declaracions d'aquell dia la retraten. I no contenta amb això, ha continuat defensant la seva absència de responsabilitat, enfrontant-se a altres jugadores que treien la cara per l'Aitana. La de Sant Pere de Ribes va voler apagar l'incendi revelant que no es trobava bé i que va demanar el canvi. Tothom va donar el tema per mort, menys Castaño. Ell sabia coses. Les havia vist a la seva bola de vidre. I les ha escopit a través del micròfon. Quin escàndol.

Montse Tomé EFE
Montse Tomé en acabar l'Espanya-Itàlia / EFE

La immunda campanya contra Aitana ha viscut aquesta matinada el seu clímax. El periodista, al seu programa nocturn, afirmava: "Según nuestras informaciones, que vienen de dentro del vestuario, es que Montse Tomé ve así un poco taciturna y cabizbaja a Aitana Bonmatí, y le pregunta: "¿Te pasa algo?" Aitana no le responde. Montse Tomés vuelve a preguntar: "¿Te pasa algo?" Aitana sigue sin responder. Insiste, le dice la seleccionadora: "¿No me vas a contestar?" No le contesta. Aitana no le contesta. Y le pregunta la seleccionadora: "¿Quieres que te cambie?" Y Aitana le responde: "Pues venga, cámbiame"". Una història per a no dormir, en la que deixa amb el cul a l'aire novament a Tomé, i en la que traspua un odi visceral contra la futbolista. Ah, sí. I que és una mentida com un piano. 

Aitana EFE
Aitana durant l'Espanya - Itàlia / EFE
Juanma Castaño COPE
Juanma Castaño / COPE

I diem que és mentida perquè la paraula d'Aitana val molt més que la d'aquest mitjà esbiaixat i de currículum anitbarcelonista, anticatalà i antiperiodístic tan destacat. Minuts després de la rajada de Castaño, la migcampista culer el fulminava i humiliava. I en català: "Seguiu mentint, que ho feu molt bé". La batussa de matinada ha acabat per KO, malgrat que els de la COPE, des de la lona i cercant les dents que havien perdut, no llancessin la tovallola: "Nosotros no mentimos, Aitana. Hemos dado una información contrastada. Si crees que estamos equivocados, tienes abiertos los micrófonos por si quieres dar tu versión". Ai, sí. Estan desesperats, el que calgui per una entrevisteta i saltar-se el veto. Patètic. I enorme Aitana. 

Aitana Bonmatí Instagram
Aitana Bonmatí / Instagram

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!