La selecció espanyola femenina, o millor dit, els seus dirigents, encara tenen molta feina al davant per dotar a la campiona del món d'una estructura sòlida, professional i èticament responsable. L'entrada de Markel Zubizarreta, nova incorporació de la Federació després d'anys d'èxit al Barça, fa pensar que passaran coses. De moment no sortim d'escàndol en escàndol. De ridícul en ridícul. Tot arran de la derrota sorprenent d'Espanya contra Itàlia a l'estadi gallec de Pasarón, en un partit classificatori per a la Nations League. Les locals van veure com Itàlia remuntava amb un 2-3, fent perillar la classificació. Un altre resultat, el de Suècia, afavoria els interessos de les espanyoles i acabaven passant a la ronda final. Però va anar d'un pèl. I bona part de la culpa la té la seleccionadora, Montse Tomé. Un nyap monumental. 

No es tracta de qüestions complicades per a entesos del futbol, no. Tan senzill com que Espanya, que guanyava per 1-0 al descans, va començar la segona part amb 10 jugadores. Una s'havia quedat a la banqueta. Per què? Doncs podrà ser per moltes coses, menys l'acusació pública expressada per la tècnica en acabar el partit: per culpa d'Aitana Bonmatí. La Pilota d'Or va ser una de les dues jugadores substituïdes al descans, juntament amb Athenea del Castillo. Totes dues ho sabien. L'entrenadora, per descomptat, també. Revelador el cas de la jugadora blanca, ovella negra en algunes polèmiques, explicant la veritat sobre el que va passar: "Los cambios los ha dicho casi al inicio de la charla”. Ergo, tothom era conscient que feien dos canvis. Montse Tomé menteix. Punt final.

Tomé va de mosquita muerta, però després com les deixa anar. Protagonista en aquella convocatòria-xantatge a les jugadores durant l'huracà Luis Rubiales, torna a deixar una actuació indigna. Un maltractament intolerable, roí: “En el descanso hicimos el cambio de Athenea por Lucía y luego cuando íbamos a entrar en la segunda parte Aitana nos avisa con poco tiempo de que no puede continuar. Por eso no tenemos tiempo para que Esther pueda calentar y entrar en el partido, por eso iniciamos con una jugadora menos”. Insistia temps després: “Aitana nos avisa tarde de que no está disponible”. Però com pot ser, si l'Athenea diu que va ser a l'inici de la xerrada? I el més important, què coi fa posant el dit acusador sobre la crac de l'equip? S'ha begut l'enteniment? Vol dinamitar la plantilla? Hi ha càmera oculta?

Montse Tomé EFE
Montse Tomé / EFE

Que tota una selecció campiona del món salti al camp amb 10 jugadores en un partit de transcendència internacional no és culpa d'Aitana Bonmatí, ni d'Esther, ni de cap futbolista. Tots sabem de qui és. La Federació no funciona, cal més neteja a fons i posar gent competent i vàlida. Està clar qui no en serveix. I com diu un comentari generalitzat a les xarxes socials, és que al final torna a demostrar-se queMapi, Patri i Pina tenen raó”. I per això no tornen. No es pot continuar així.

Aitana Bonmatí Instagram
Aitana Bonmatí / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!