Mirin atentament la foto que il·lustra aquesta peça. Correspon a una de les darreres visites dels reis d'Espanya a Catalunya. Girona, any 2018. Entrega dels premis Fundació Princesa de Girona. Va ser un dia lleganyós. Però la pluja que va caure no és res comparat amb el que els espera a Felip i Letícia quan tornin a venir a Catalunya el proper divendres 17 de juliol. El paraigua blau de Letícia semblarà una broma i no hi haurà espai per aixoplugar-se. I no parlem precisament del temps.

leticia paraigua girona gtres

GTRES

Els núvols negres arribaran en forma de rebuda de molta gent que ja n'està farta dels Borbons, de que vagin fent-se banys de multituds per les Espanyes, de que vagin ajupint el cap sota terra quan surten dia sí, dia també, noves informacions sobre l'abjecte comportament, per exemple, del rei Joan Carles. I ells, com si res. Un dels que té els borbons plens és l'actor Lluís Marco

lluis marco portada

Lluís Marco (TV3)

El magnífic intèrpret català acostuma a mostrar la seva indignació amb els reis espanyols a les seves xarxes socials. I ara, quan és a tocar de la cantonada la pròxima visita de Felip i Letícia a Figueres i Barcelona, s'ha mostrat implacable. Després de fer-se ressò de la rebuda que els espera als reis, ha necessitat només dues paraules per dir en veu alta el que molts pensen:

Prou monarquia. Segur que és un dels crits que ressonarà quan el Borbón Tour aterri a Catalunya. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat