La xarxa és una capsa de sorpreses. Si en són de positives o de negatives, això ja és una altra història. En el cas de Twitter, la balança sovint s'inclina cap a la banda més fosca i agressiva (Susanna Griso ho defineix com "borrachuzos de madrugada") , tot i que no sempre n'és així. De tant en tant la plataforma de l'ocellet et pot alegrar el dia sense fer mal a ningú. I és el que li ha passat a l'estimat periodista i presentador de TV3, Jordi Eroles, bocabadat i emocionat amb la instantània de fa 58 anys que ha penjat l'Arxiu Comarcal de l'Urgell.

El vilanoví Eroles (de 51 anys) comparteix els orígens dels seus avantpassats a Tàrrega. El seu avi i dos dels seus germans eren propietaris del Cafè Catalunya a la capital de la comarca, una cafeteria i cinema molt popular i concorregut. No només era un establiment públic: també va servir de llar familiar on es van criar tres branques dels Eroles, incloent la del pare del comunicador. La troballa és emotiva i molt curiosa: en ella veiem la celebració de dos casaments alhora, i entre el personal que serveixen les taules en Jordi ha reconegut a membres de la seva nissaga: "el meu tiet avi i el cosí del meu pare servint cafès en un (o dos) casaments", explica, després d'exclamar la seva joia davant la descoberta de l'estampa: "quina foto més bona". Si t'hi fixes molt, un dels cambrers té una retirada amb el periodista.

Cambrer avantpassat Jordi Eroles @aclurgell

Cambrer avantpassat Jordi Eroles @aclurgell

Jordi Eroles Diada TV3

Jordi Eroles Diada TV3

Ens agrada més aquest Twitter que l'abocador d'odi en el que s'ha convertit. Records i emocions, molt millor que bilis i galetes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat