Fa gairebé 6 mesos que conviu amb nosaltres, però continua generant debat, problemes i incomoditats. Alguns la menyspreen, passen olímpicament d'ella i fins i tot convoquen manifestacions lamentables en contra del seu ús. La gran majoria, però, la fan servir amb obediència i consciència social. La mascareta, la principal barrera contra el coronavirus, ha arribat per quedar-se, almenys fins a que una possible vacuna ens mantingui lluny de la maleïda Covid-19. Aquest moment encara queda llunyà, i mentrestant, al cobre boques encara li manquen mesos de relació amor-odi.

manifestacio mascareta madrid efe

Manifestació contra mascareta Madrid EFE

Un dels problemes més comuns d'aquells que la fan servir (correctament, s'ha de dir) afecta a aquells que duen ulleres en el seu dia a dia. La batalla per evitar que s'entelin a causa de la condensació de la respiració és titànica. Existeixen remeis casolans per aconseguir l'objectiu, tot i que en qualsevol moment el 'sortilegi' pot deixar de tenir efecte i provocar situacions incòmodes. Les molèsties es multipliquen en el cas dels periodistes de televisió que han de fer connexions en directe: aquí no hi ha temps ni capacitat de reacció, més enllà d'engegar les ulleres a dida. No és tan fàcil, però, i només resta aguantar estoicament. Ara bé, tot plegat pot generar imatges pintoresques i divertides, com li ha passat al popular periodista i presentador de TV3, Jordi Eroles. Durant l'informatiu patia aquest entrebanc i l'escena es viralitzava, generant un munt de reaccions. Eroles, com sempre, simpàtic i sense amagar res, entrava al joc. 

Jordi Eroles tuit mascareta entelada @jordieroles

jordi eroles TV3

Jordi Eroles TV3

Jordi Eroles ulleres entelades @jordieroles

Jordi Eroles ulleres entelades @jordieroles

Periodisme i mascareta són un còctel "de risc", com diu Eroles. Malauradament, però, els perills són molt més elevats si no la fem servir de forma habitual.