La revista 'Tatler' és una institució entre les publicacions internacionals que tracten aspectes relacionats amb l'alta societat i les monarquies. Va ser fundada l'any 1901 a Anglaterra a partir d'una antiga capçalera de diari amb dos segles d'antiguitat, nascuda el 1709. Amb això volem dir que la línia editorial i els principis que marquen els seus continguts no serien precisament el paradigma de la modernitat. Però vaja, que a les monarquies això ja els hi va bé, basades en conceptes i prebendes medievals i caducs. Ara bé, intenten adaptar-se als temps actuals i paren atenció al que passa a les xarxes socials dins del seu micromón de poderosos i royals. Seran molt bons fent crònica reial, però en d'altres aspectes necessiten renovar-se o anar a l'oftalmòleg, perquè alguna cosa no gira rodona.

Ho diem concretament per un article publicat recentment i que s'ha fixat en una membre molt coneguda de la Casa Reial espanyola: la neboda del rei Felip VI, la Victòria Frederica. Sembla que els britànics no estan informats sobre com és realment la cinquena persona en la línia de successió al tron, o si més no que no volen saber-ne gaire. La 'Tatler' segueix el corrent cortesà, adulador i acrític que venim patint des de fa temps amb la petita dels Marichalar-Borbó: tot el que fa és meravellós, elegant, ideal de la vida. És la It Girl de Zarzuela, la Dulceida amb corona, la Kylie Jenner de la sang blava. Les seves fotos i modelets durant els saraus nadalencs els han deixat sorpresos i enamorats. Però ja saben que l'amor, molt sovint, pertorba i confon els sentits i l'enteniment. 

Revista Tatler sobre Victoria Federica

La revista 'Tatler', sobre Victòria Frederica 

Victoria Federica con un fan GTRES

Victòria Frederica traient-se de sobre els fans / GTRES

"Si vas uns quants esglaons per sota a la línia de successió ningú espera que regnis, i la teva vida és, essencialment, teva". Aquesta és la primera i única frase que té una mica de versemblança de tot el text que li dediquen a la Vic: d'això de fer la seva en sap un munt, com si en comptes de 21 anys en tingués 121. La resta de l'escrit, a banda de passatges biogràfics que pots consultar a la Wikipedia, fa peneta. Destaquen la seva passió per la tortura animal (en aquest cas, és clar, és "l'art" del toreo), així com que desperta molt d'interès entre els europeus. Que ens expliquin, si us plau, d'on s'han tret això. L'única explicació possible seria precisament tot allò del que no parla la revista, és a dir: hedonisme, narcisisme, formes gens educades i manca de respecte per la convivència. Les seves contínues sortides nocturnes o la manca de qualsevol activitat professional reconeguda són un detallet sense importància per fer-li la croqueta i dir que és la més trendy, la que té més estil, la més millor del món. "La futura dominadora de les xarxes socials", diuen. Bé, li queda un tros de camí: té 113.000 seguidors, pels 300 milions de les autèntiques celebrities.

Victoria Federica botella fiesta Telecinco

Apodo Victoria Federica bebe Telecinco

Les sortides nocturnes de Victòria Frederica segons Telecinco

Ara bé, si en alguna cosa el text es passa vint pobles és en una comparació que s'han tret de la màniga. Estaria bé que compartissin quines son les seves fonts de documentació o qui els filtren les notícies, perquè els hi estan colant uns gols que ni la cua de vaca de Romario contra el Reial Madrid. "Victòria comença a ser comparada amb la seva elegant tia,​ la reina Letícia". No sé, Rick, parece falso. Tot perquè va portar un vestit de Lorenzo Caprile en una festa, i com que el de 'Maestros de la costura' és un dels favorits de la consort, doncs epa, 'el Pisuerga pasa por Valladolid' i Victòria Frederica i la reina són la mateixa cosa. Doncs home, no gaire. I si volen proves, fem un petit repàs d'algunes de les instantànies menys 'classy' de la seva musa. Potser canvien d'idea. 

Victoria Federica i nòvio Jorge Bárcenas GTRES

victoria federica bar gtres

Victoria Federica cotxe GTres

Victoria Federica Europa Press

Victòria Frederica en els seus moments menys 'classy' / GTRES

Felipe y Letizia discusion GTRES

Felip i Letícia després de llegir 'Tatler' / GTRES

Què serà el següent? Comparar-la amb Elisabet II? Teresa de Calcuta? Marie Curie? Wonder woman? Xena? Els monàrquics son cada vegada més fantasiosos.