El dia és frenètic a la premsa i a la Casa Reial. El terratrèmol per les fotos d'Iñaki Urdangarin amb una dona rossa passejant per una platja no només no remet, sinó que provoca rèpliques cada hora. Tothom parla d'aquest tema i hi ha qui encara no s'ho creu. La majoria d'ells són els que no van fer cas de les informacions de la sempre ben informada Pilar Eyre: la cronista reial catalana feia temps que anunciava que el matrimoni se separaria. No només això: tenia bona informació, com la visita de la infanta Cristina a un despatx d'advocats especialitzat en divorcis, a banda d'un munt de detalls que la feien sospitar. I no s'equivocava, com ha deixat ben clar en el text que ha escrit a l'interior de l'exclusiva. 

Les derivades són diverses, com hem anat desgranant a EN Blau: per exemple, que no era la primera infidelitat de l'exduc de Palma a la seva dona durant 24 anys. O la reacció d'en Pablo, el fill esportista de la parella, confirmant sense confirmar amb un lacònic "son cosas que pasan. Nos vamos a querer igual". Vaja, que 'Lecturas' no ha anat de farol, per si algú encara tenia dubtes. El matrimoni d'Iñaki i Cristina està mort i enterrat. I les fotos són una manifestació d'aquest decés sentimental.

portada iñaki

Iñaki Urdangarin deixa la Infanta Cristina per una misteriosa dona / Lecturas

pablo urdangarin portada

Pablo Urdangarin reacciona a les fotos del seu pare / Telecinco

A mesura que passaven les hores tots els focus han anat a intentar esbrinar qui era aquesta dona que compartia escapada romàntica amb l'Iñaki a Bidart, lloc d'estiueig i relax de l'antic matrimoni. L'embolic ha estat monumental, amb noms i identitats que anaven saltant d'una versió a l'altra. La darrera informació és del diari basc El Correo, que apunta el nom de l'Ainhoa​, una companya al despatx d'advocats que va contractar Urdangarin a Vitoria, casada i amb dos fills. No sabem si aquesta persona està o no preparada per la tempesta que és a punt de caure-li al damunt, pobra. En tot cas, per a tempesta, la que ha protagonitzada aquesta tarda una altra membre de la Família Reial: la nebodíssima Victoria Federica. 

Ainhoa Armentia novia Urdangarin Telecinco

Ainhoa Armentia, suposada nòvia d'Iñaki Urdangarin / Telecinco

La premsa del cor ha sortit a l'encontre de la Marichalar Borbón per conèixer la seva reacció a la notícia que sacseja l'univers 'royal'. I el que s'han trobat ha estat la pitjor versió de la Vic, que no ha estat tan simpàtica com quan surt de sarau amb els col·legues o penja gresques a Instagram. Més aviat ha ensenyat una poteta força coneguda: altivesa i males formes. S'ha encarat amb el càmera de l'agència que la gravava, mentre l'amenaçava amb un "tío, para, te lo digo en serio". La cirereta del numeret ha estat colpejar l'objectiu de l'operador, intentant evitar que fes la seva feina. No se la veia gaire calmada. Un fet que fa pensar que la família està vivint aquesta història amb un estat de nervis evident. El vídeo parla per si mateix, i torna a demostrar les diferències entre els cosins Pablo Urdangarin i la Victoria.

Victoria Federica i nòvio Jorge Bárcenas GTRES

Victoria Federica i el seu nòvio Jorge Bárcenas / GTRES

Ho diem sovint, però aquesta podria ser reina d'Espanya en cas de catàstrofe. Quin país, quina imatge.