Dies de confinament. Dies de quedar-se a casa. També Letícia, confinada a Zarzuela en una habitació més gran que la majoria de pisos dels espanyols. Passada la quarantena per evitar contagiar-se de coronavirus, la reina ha reaparegut al costat del rei Felip per assistir a una conversa telemàtica des de casa.

felip i leticia despatx2

@CasaReal

El confinament i la feina a casa han portat una imatge que es repeteix a totes les cadenes de televisió: entrevistes, declaracions, comentaris de qualitat i testimonis de periodistes, convidats i col·laboradors, cadascú a casa seva, en una connexió telemàtica. D'aquesta manera, hem vist com són els despatxos, estudis o menjadors de diferents presentadors, comunicadors, polítics, presidents, Papes i també, evidentment, el dels reis d'Espanya.

felip i leticia despatx3

@CasaReal

Algú diria que Letícia s'hauria de posar menys bòtox i on realment caldria aplicar un canvi d'imatge hauria de ser al despatx dels monarques. Unes imatges facilitades per la mateixa Casa Reial amb responsables de SEAT han destacat per un dels molts objectes que decoren el bigarrat despatx reial. Un espai de vint metres quadrats on Felip fa els seus discursos, però on ara s'ha vist una altra perspectiva de la cambra, amb objectes de gran valor cultural, com una obra de Dalí, però on també hi ha pongos per parar un tren. 

felip i leticia despatx4

Efe

Segons analitza la revista Vanity Fair, s'observen en alguns prestatges astrolabis, bastons de comandament, una col·lecció de vaixells de plata o un rellotge astronòmic... I en una cantonada, just al costat de l'entrada... un arma medieval. Una alabarda de la Guàrdia Reial que porta gravat el nom de Felip VI a la fulla.

felip i leticia despatx alabarda

Possiblement, l'objecte més grotesc, carrincló i amb regust a ranci d'aquesta mena de mercadillo que sembla qualsevol cosa menys el despatx d'una entitat moderna. Per cert, que vagin amb compte: l'alabarda sembla poc falcada i estable... ves que algun dia no caigui i s'hagi de lamentar un María Antonieta.