A Zarzuela porten molts dies fent-nos creure que els reis d'Espanya estan fent una feinada de por per fer front al coronavirus. Potser alguns que són més Borbònics que els Borbons, com el model i cosí del rei, Beltrán Lozano, queden convençuts. Però els paperots telemàtics de Felip i Letícia no enganyen. Només cal veure el llapis de la reina.

Portem dies veient els papis fent videoconferències amb diferents organitzacions. Però ni rastre de les filles. On són Elionor i Sofia? El confinament de la princesa i hereva i de la infanta és un més del que han fet vuit milions d'estudiants a Espanya. Però elles no són unes alumnes qualsevol. Des de l'11 de març, quan l'escola va tancar, silenci absolut. Ni un gest a la ciutadania. Dues nenes que queden en evidència pel que SÍ han fet els seus homòlegs europeus.

elionor sofia constitucio efe

Efe

Les principals reialeses els hi han passat la mà per la cara a l'espanyola, una vegada més. La bombolla en la qual les tenen els seus pares és ridícula. No costava gens compaginar un confinament necessari amb algun gest de cara a la claca monàrquica. Hem vist les filles dels reis d'Holanda acompanyant els seus pares en una emocionant imatge, fent sonar cassoles en senyal de reconeixement als sanitaris...

Hem vist aplaudir George, Charlotte i Louis de Cambridge, els tres fills de Guillem d'Anglaterra i Kate Middleton, aplaudint els sanitaris...

fills guillem kate

Kensington Palace

Hem vist els quatre fills dels futurs reis de Dinamarca als jardins de palau parlant de com afronten la quarantena...

nens dinamarca

@detdanskekongehus

Hem vist els prínceps de Noruega i de Suècia a les seves residències. O a la princesa Elisabeth de Bèlgica amb els seus germans tenint un detall emocionant, cuinant gofres pels residents i el personal d'infermeria de dues llars de gent gran.

Detallàs dels fills de Matilde i Felip... Però les filles del seu homònim espanyol sembla que estiguin per damunt del bé i del mal. L'últim que se sap d'Elionor i Sofia és que van donar negatiu en els test de coronavirus després que Irene Montero, que va estar en contacte amb Letícia, es va contagiar, o pel positiu d'un alumne de l'escola. Des de llavors, ni mu. No només no han donat senyals de vida, sinó que tampoc han tingut un mínim detall institucional amb una Espanya de dol.

leticia mira elionor sofia GTRES

GTRES

Un país que entén que és en moments com aquests quan s'hauria de començar a veure algun gest de qui en teoria serà la futura reina. Però en el fons, tampoc sorprèn: el seu pare va trigar el que no està escrit en obrir la boca i en adreçar-se als ciutadans dies després d'esclatar la pandèmia. Ja ho diuen que els testos s'assemblen a les olles. Què fan mentrestant les nenes? Segons explica la revista ¡Hola!, "por fuentes cercanas a la familia, sabemos que se están poniendo al día en cine, series, música, y literatura, mientras siguen perfeccionando idiomas y continúan con sus rutinas de ballet y deporte: voleibol, hípica, tenis y muchos paseos con su perra Sara"... Menys treure a pixar la Sara i més donar la cara.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat