El proper cop que els espanyols vegin Elionor serà universitària. A aquest pas, la filla de Felip i Letícia serà major d'edat quan la seva mare decideixi que és l'hora de que surti del confinament informatiu per animar els monàrquics. Quan totes les corones europees ja han fet vídeos, fotos i propaganda amb els petits prínceps i princeses confinats i de bon humor per aixecar la moral, a Espanya Zarzuela segueix fent el ridícul. A la periodista catalana Pilar Eyre li han donat la versió de la reina: Letícia s'espolsa les culpes, ella no mana sobre les seves filles.

elionor tapada GTRES

GTRES

Al seu blog de Lecturas Pilar Eyre aclareix que Letícia voldria ensenyar ja les nenes però no la deixen. L'excusa: Zarzuela és un dinosaure que costa de moure i Moncloa no hi dona el vist-i-plau. Letícia culpable? això mai. Escriu Eyre: "Tú querías que tus hijas se manifestaran, como han hecho otras princesas y príncipes. Lo propusiste una vez acabada tu cuarentena. Se te dijo: “Veremos”, “consultaremos”, “quizás no es el momento”, “más adelante”, “a ver qué hacen los otros…”. Leonor y Sofía estaban dispuestas y han dado muestras de que son dos chicas resueltas, hablan muy bien y están al tanto de los temas actuales. ¿Qué ha pasado, Letizia? ¿por qué no te han dejado?". Letícia deixa caure que la culpa d'aquest desastre reial és de Zarzuela i qui no la deixa actuar.

pedro sanchez elionor GTRES

GTRES

La monarquia a Espanya és constitucional. Els actes de la Corona els ha de consentir el govern de torn. Però no passa sempre. Rajoy va filtrar que el penós discurs de Felip el 3-O va ser iniciativa del monarca i que el govern d'Espanya no ho veia clar. I l'últim discurs reial pel coronavirus amagant l'escàndol de Joan Carles també va ser cosa de Felip. Però ara Zarzuela no mou les nenes, les manté ocultes i es treu les culpes de sobre. Pilar Eyre té olfacte i ensuma que ni monàrquics ni republicans perdonaran Letícia aquest paperot amb l'hereva.

leticia elionor

GTRES

Acaba la columna advertint que tota Espanya, les dues espanyes "van a recordar que las princesas no estuvieron a su lado. No es que sea indiferencia, es algo peor, es una torpeza que pasará factura". Qui pagarà aquesta factura és la Corona. Té centenars de milions evadits en paradisos fiscals per pagar-la.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat