El confinament de Felip i Letícia ha provocat que aquests dies veiem en tota la seva esplendor els despatxos de cadascun d'ells quan fan alguna connexió via telemàtica. El de Felip ja hem vist que és com una parada dels Encants, amb alabardes, vaixells de cristall i d'altres pongos que omplen els prestatges. El de Letícia, com si fos el decorat d'una pel·li de robots o de l'espai: blanc, gairebé sense decoració i certament impersonal.

foto despatx felip

@Casa Real

despatx leticia

@CasaReal

Aquest dilluns, Letícia ha xerrat amb diferents responsables d'Aldeas España per videoconferència. Els darrers dies la monarca va tenint diferents trobades via skype amb diferents entitats. El més curiós, però, és la manera com Letícia saluda els seus interlocutors. Explica la revista Lecturas que "durante sus últimas reuniones, la reina ha utilizado una fórmula para dejar claro a sus interlocutores con quién estaban hablando: 'Buenos días, soy Letizia, la Reina'”. Sis paraules que sobten. Especialment per remarcar el seu estatus. Gràcies per l'aclariment.

despatx leticia3

@CasaReal

Se suposa que si algú d'alguna entitat ha de xerrar amb la reina, ja ho sabrà prèviament abans de connectar-se. I més, quan l'estan veient via telemàtica. No serà com si el truqués Pablo Motos per sorpresa preguntant-li: "¿Sabe usted qué es lo que quiero? La tarjeta de 'El Hormiguero'". Però la reina considera oportú recordar que ella és La Reina. Com Bond, James Bond. Letizia, la Reina Letizia. Per si quedava cap dubte. Lecturas, amb raó, diu que és "una frase con la que deja claro a la otra persona con quién está hablando. Resulta extraño que no se presente diciendo simplemente su nombre". Cada vegada, però, resulta menys estrany el comportament altiu de Letícia. Perdó, de la Reina.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat