Jaime del Burgo té per objectiu acabar amb la monarquia espanyola, encara que les raons exactes del seu propòsit encara no són clares. Per dur a terme el seu pla, ha involucrat Letícia com una víctima col·lateral. Segons Del Burgo, ell i la reina van mantenir una relació a començaments de la dècada del 2000, quan ella començava a ser una figura reconeguda a TVE. El 2003, li va proposar matrimoni, però Letícia ja havia conegut Felip. La futura reina, sent una dona ambiciosa, no va deixar passar l'oportunitat de convertir-se en la persona més influent del país. No obstant això, es van retrobar poc després.

L'acabada de nomenar princesa no estava contenta amb el seu nou rol en la monarquia espanyola. La família Borbó la va ignorar i ella es va sentir desconcertada per la situació, pel que va recórrer a Jaime del Burgo, que sempre havia estat al seu costat. Segons el que va relatar Del Burgo a les seves xarxes socials, ell i Letícia van planejar escapar-se junts per viure feliços lluny de Zarzuela. Letícia pensava marxar amb les seves filles, però, segons l'estipulat en les capitulacions matrimonials, Elionor i Sofia es quedarien a palau amb Felip. La idea era mudar-se als Estats Units i formar una nova família utilitzant un ventre de lloguer. Del Burgo assegura que van arribar a informar-se sobre aquest procés.

jaime del burg telma ortiz inst
jaime del Burgo telma ortiz inst

Jaime del Burgo va pagar Telma Ortiz per poder viure amb Letícia

Del Burgo també va revelar que mantenien trobades secretes en un apartament de Madrid, a Barcelona, a Suïssa, Londres, i en altres viatges internacionals. Fins i tot quan Felip tenia compromisos oficials, l'advocat es presentava en Zarzuela. Va poder ocultar la seva relació durant un temps perquè era l'advocat de la família.

Quan la situació va esclatar a finals de 2012, Del Burgo es va apropar a Telma Ortiz. Quan es va descobrir la infidelitat, va començar a conèixer la germana de la futura reina. Sabia que d'aquesta manera podria continuar veient Letícia, el seu veritable amor, sense aixecar sospites.

Jaime del Burgo i Telma Ortiz
Jaime del Burgo i Telma Ortiz

Jaime del Burgo també va ser infidel a Telma Ortiz durant un temps, la qual cosa va provocar una ruptura entre les germanes que no es van parlar durant diversos anys. Tanmateix, ell mai no va estar enamorat de Telma; el seu cor sempre va pertànyer a Letícia, la qual cosa va provocar la gelosia de la seva germana.

No obstant això, segons Pilar Eyre, Telma Ortiz mai no va ser realment enutjada amb la seva germana perquè mai no va estar enamorada de Jaime del Burgo. Va fingir una relació amb l'advocat per ajudar Letícia. Va ser una relació de conveniència fins que tot es va descobrir. Era molt difícil enganyar el personal de seguretat de Zarzuela i que cap informació no arribés a orelles de Felip, per la qual cosa finalment el pla va fracassar.

La periodista Laura Rodríguez posa més llenya al foc i assegura que Jaime del Burgo va pagar quatre milions d'euros a Telma Ortiz per acceptar aquest matrimoni de conveniència. Tots sortien guanyant, i ells només s'havien de fer veure com dos bons amics. El matrimoni entre Jaime i Telma mai no havia existit.