Jaime del Burgo ha reaparegut en la vida de Felip i Letícia com un fantasma del passat. Els reis ja tenien coneixement de la seva participació en el llibre de Jaime Peñafiel, i sabien que anava a trencar el pacte de silenci que va firmar amb ells fa uns anys, però la reina va aturar les seves intencions en l'aniversari de Leonor, encara que no va poder evitar que expliqués tota la veritat. Segons l'advocat, la reina hauria estat infidel al rei amb ell durant diversos anys. Una infidelitat que hauria fracturat al matrimoni, però no ha estat realment així.

La relació de Felip i Letícia seria una farsa des del primer minut. El rei necessitava casar-se amb una dona per heretar el tron, i aquesta li havia de donar descendència. Va demanar "noies guapes de la tele" a l'agència de Javier Hidalgo, segons Isidre Cunill. En aquest grup de noies estaria la reina, aleshores periodista de TVE. Li van parlar al fill de Joan Carles de l'ambició desmesurada de la mare d'Elionor i Sofia. Sabia que firmaria qualsevol cosa amb tal de convertir-se en la dona més poderosa d'Espanya. Només l'havia de donar descendència.

Felipe Letizia Leonor Sofia cara rara GTRES
Felip Letícia Leonor Sofia cara rara GTRES

En aquella època en què Letícia va conèixer Felip, la llavors periodista mantenia una relació sentimental amb Jaime del Burgo. Precisament, seria l'advocat qui els va presentar. Els tres tenien molt bona relació. El llavors príncep va acceptar casar-se amb la mare de les seves filles i no li va importar que tingués una altra relació, la va aprovar, encara que va demanar màxima discreció. Per això, l'ex de Telma Ortiz dormia moltes vegades en Zarzuela o se n'anava de vacances amb ells. La relació era molt estreta.

Letícia havia de tenir tres fills a canvi de privilegis

De fet, Jaime del Burgo va ser qui va acabar de definir totes les clàusules matrimonials. Lògicament va negociar a favor de Letícia. A la reina no li faltaria absolutament de res. Si compleix tots els requisits, sempre disposarà de privilegis i beneficis econòmics. De fet, en cas de divorci tindria assignada una pensió vitalícia de milions d'euros i dues cases amb personal de servei, una d'hivern i una altra d'estiu. Però la clàusula més important feia relació als seus futurs fills. A canvi d'aquests privilegis, Letícia tindria tres fills, com Joan Carles i Sofia, tanmateix el tercer no va arribar. Els reis es van quedar en dues nenes, no van tenir més intents. Es desconeixen les raons, però sembla que els parts de la reina haurien estat bastant complicats. Així com les possibilitats de quedar-se embarassada. El rei va canviar la Constitució perquè una dona pogués heretar el tron.

Letizia embarassada
Letícia embarassada