El passat mes d'agost la reina Letícia rebia una de les millors notícies dels darrers anys: la seva germana Telma Ortiz acabava de ser mare per segona vegada. Una criatura nascuda arran de la seva relació amb l'advocat irlandès Robert Gavin Bonnar, exmarit d'una integrant del grup musical 'The Corrs'. La notícia sorprenia, a més a més, per l'edat d'Ortiz, 47 anys. Però per a sorprenent, absurd i incomprensible, el secretisme que envolta a la petita, que li agradi més o menys a la Telma forma part de la família dels reis d'Espanya. 

Del nadó només vam saber que era una nena, que va néixer a Madrid i que era la tercera neboda de la Letícia, juntament amb l'altra filla de la Telma, Amanda Martín, i la polifacètica Carla Vigo, filla de la desapareguda Érika. Res més. Ja ni parlem de veure cap fotografia d'aquest nou membre del cercle reial, fins que la revista 'Semana' va oferir en exclusiva unes instantànies de la mare, la nena i l'àvia Paloma Rocasolano d'esquenes i ben llunyanes. 

portada semana 696x891

Telma Ortiz i Paloma Rocasolano amb la criatura sense nom / Semana

telma y amanda ortiz GTRES (1)

Telma Ortiz, Robert Gavin Bonnar i Amanda Martín Ortiz / GTRES

Doncs bé, han passat els mesos i, oficialment i de cara a l'opinió pública, la petita continua sent la única sense nom a l'univers monàrquic. Una situació delirant: està bé cuidar la intimitat dels menors, és clar, però hi ha actituds que freguen el ridícul més absolut. La cosina de sang de la futura reina Elionor no té nom. L'amaguen. Per què? Només ho saben la Telma i en Robert, el seu pare. 

Telma Ortiz y Robert Gavin Bonnar GTRES

Telma Ortiz i Robert Gavin Bonnar / GTRES

Felipe, Letizia, Leonor y Sofía cenando GTRES

Felip, Letícia, Elionor i Sofia comentant la sort que tenen de tenir nom conegut / GTRES

Sigui com sigui, el nadó no tindrà nom, però el seu àlbum de fotos públic comença a engreixar-se. Arriben amb comptagotes, però hi arriben. El digital 'Chance' d'Europa Press l'ha immortalitzada en exclusiva amb la mare i el nòvio de l'àvia Paloma, en Marcus, l'empresari irlandès (com en Robert) amb el que festeja des de l'estiu passat. Sembla que la relació entre aquests membres de la família és fantàstica i que els avis (també el fitxatge) es deixen la pell pel benestar de la petita. Ara bé, la Telma manté la mateixa actitud esquerpa de sempre amb la premsa. Fa escarafalls per tapar-se la cara, deixant la criatura al descobert. Afortunadament el digital pixela la carona de la nena, que és el que importa. Tot és molt confús en aquesta família.

portada revista semana 696x892

Paloma Rocasolano, mare de la reina Letícia, amb en Marcus, el seu nòvio irlandès / Semana

L'Elionor té nom, la Sofía en té, Carla Vigo també, fins i tot l'adolescent Amanda. La cinquena encara no pot gaudir d'aquest privilegi. Potser pensen que li robaran la identitat, o ves a saber què.