La reina Letícia somriu. O això és el que suposem que farà darrera de la mascareta, perquè la dona és un incògnita. No, el motiu no ha estat la marxa de la princesa Elionor al seu elitista internat de Gal·les. De fet, el seu tarannà de 'mamá gallina' la fa estar trista i irascible. Veure volar del niu a la canalla, a la que sempre ha sobreprotegit fins al punt de practicar el 'macarrisme' amb l'àvia Sofía, és un tràngol poc agradable per a la consort. Però una bona nova familiar pot alleugerir l'impacte de la pèrdua. La nissaga Ortiz té una membre nova. La germana, Telma, acaba de ser mare per segona vegada als 47 anys. I a ella, tieta per tercer cop.

Tot el que envolta al naixement de la criatura es un misteri. Només sabem que és una nena, que ha vingut al món a Madrid i que el pare és Robert Gavin Bonnar, l'advocat irlandès amb el que va començar una relació fa un parell d'anys. Un festeig que no és aliè a la polèmica: sembla que l'home va deixar d'aquella manera a la seva dona, la cantant Sharon Corr, integrant del famós grup de pop, qui s'ha pres la revenja a través d'una cançó en la que l'anomena "la hermana retorcida de la reina" que jugava "a mamás y a papás" amb els seus dos fills. Doncs bé, la parella Gavin-Ortiz ara és de tres. 

telma ortiz i gabin novio GTRES

Telma Ortiz amb la seva parella, Robert Gavin Bonnar / GTRES

La maternitat tampoc és nova per a la Telma, que té una filla més amb un altre advocat, Enrique Martín Llopis, amb el que va exercir de cooperant i que va ser el seu defensor durant la cèlebre macrodemanda contra els mitjans de comunicació que va fer figa el 2008. Per tant, serà la tercera neboda de Letícia, juntament amb la polifacètica i causant de més d'un mal de cap Carla Vigo, filla de la desapareguda Érika. Diuen els canals cortesans que està contenta perquè se sent molt unida a la seva germana. I que vol conèixer la criatura molt aviat. Però sabent com són els tractes familiars de la reina amb els seus, tenim un dubte raonable: de debò?

La mort de Menchu Álvarez del Valle fa algunes setmanes, l'àvia venerada de Letícia, ens va demostrar que la família tira... però no tant. Ni ella ni les besnétes no van fer cap esforç per anar a l'enterrament a Astúries. Segons la periodista Mariángel Alcázar, "para no montar un lío ni llamar la atención". Segons Jaime Peñafiel, molt més clar i directe, perquè estava de viatge secret estiuenc "en uno de esos paraísos a los que gusta perderse". Vaja, que per molt dolça i preciosa que sigui la nouvinguda, potser no ho és prou per canviar l'agenda de sa majestat. 

letizia menchu abuela GTRES

Letícia, l'àvia Menchu Álvarez del Valle i la princesa Elionor / GTRES

carla vigo fiesta

La neboda de Letícia, Carla Vigo / Telecinco

telma leticia instagram

Telma Ortiz, Robert Gavin, la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofía / Instagram

Són les 'cosas de palacio', que fan canviar molts les persones i les seves prioritats. Veurem què passa.