És l'episodi familiar més fosc de la reina Letícia: la mort de la seva germana, Érika Ortiz, el mes de febrer de 2007. La germana petita va aparèixer morta als 31 anys al pis de soltera de Letícia, després d'haver ingerit una quantitat ingent de barbitúrics. No se'n parla gaire d'aquest tema, és gairebé tabú, però tothom ho sap: es va suïcidar. El perquè d'aquesta mesura tan dràstica només el coneix la difunta, però de teories n'hi ha unes quantes. Per exemple, la del cosí David Rocasolano, qui va fer tremolar la Família Reial i la plebea al polèmic llibre 'Adiós Princesa': la tesis és que la Letícia la pressionava de forma tan exagerada i controladora que va decidir acabar amb tot.

El drama va colpejar brutalment Letícia, destrossada en un funeral en el que es van viure moments d'enorme tensió i un enfrontament històric: la topada entre Antonio Vigo, exparella de l'Érika i pare de la Carla, contra el rei Joan Carles: "¡Tú tienes la culpa hijo de puta! ¡Vosotros la habéis matado!". 

letizia mira a Juan Calros funeral erika GTRES

Letícia mira Joan Carles al funeral d'Érika Ortiz / GTRES

Han passat 14 anys, però el record de la mare segueix ben viu en l'esmentada Carla Vigo, neboda de la reina. La jove de 21 anys la rememora cada 7 de febrer, però també en d'altres ocasions, com hem vist durant aquest pont de desembre. Vigo està vivint moments de gran popularitat per la seva feina d'actriu a l'espectacle de l'encausat per tràfic de drogues Rafael Amargo, i fidel al seu estil de compartir les seves intimitats amb els seus seguidors, ha sorprès tothom explicant algunes de les seqüeles i cicatrius que li va provocar la pèrdua. La Carla no ha tingut cap problema en respondre les inquietuds del públic, confessant amb cruesa com de gran és la seva pena. No té gaires records, ja que tenia només 6 anyets, però sí els suficients.

Carla Vigo GTRES

Carla Vigo / GTRES

erika gtres

Érika Ortiz / GTRES

"No se supera y menos de la forma que me pasó a mí. Aprendes a vivir con ello y se tarda mucho", ha dit a Instagram. Cada dia la troba a faltar. A ella, a la innocència infantil i a la protecció materna. Explica com va ser el procés del duel, en el que va travessar diferents etapes: "Negación, piensas que es una broma. Aceptación, es la más dura porque te das cuenta de que no la verás más. Aprender a vivir con ello, es la más fácil". Li ha costat, però: sobretot per determinades actituds de la seva tieta i de la premsa cortesana, que mai no ha volgut parlar amb claredat de la causa de la mort: una depressió, una malaltia mental. "Mi madre no es una cifra", va deixar plasmat la Carla el passat mes de setembre, coincidint amb el Dia Mundial per la Prevenció del Suïcidi.

Carla Vigo teatro GTRES

Carla Vigo a l'obra 'Yerma' de Rafael Amargo / GTRES

Letizia llora en el funeral de Érika GTRES

Letícia plora al funeral d'Érika Ortiz amb Felip de Borbó / GTRES

La Carla és excèntrica i de vegades sembla un personatge, però desprèn la humanitat que manca en la família. I si no, recordin l'episodi de la mort de Menchu Álvarez del Valle, l'àvia a la que tant s'estimaven. Ni rastre de la Letícia al funeral