La visita reial a Holanda ha finalitzat, deixant un rastre d'anècdotes i situacions insòlites que fan les delícies dels lectors més tafaners. Letícia somiava amb el retorn a Madrid per poder posar els peus en alt al Pavelló del Príncep, residència oficial dels monarques, i alleujar la inflamació i el dolor d'uns peus castigats per talons d'agulla infernals. Felip també estarà content, tants dies de convivència amb la seva dona són una novetat en el passat més recent: de no coincidir els caps de setmana i amb agendes laborals molt dispars, ara s'han hagut de suportar les 24 hores davant dels amfitrions holandesos. Han acabat millor del que començaven, amb aquella baralla a l'aeròdrom militar de Madrid. Fins i tot s'ha vist algun gest de cordialitat i afecte en públic. Segurament perquè els estaven mirant, però escolti, que també compta. Ah, sí: i els vestits de dol, sense tocar. Això és un èxit.

És probable que Felip i Letícia tinguin temps per llegir la premsa durant el seu viatge de tornada, i potser s'han trobat amb l'entrevista a un famós model i actor català, guapo entre els guapos, i de Tossa de Mar. Moltes pistes, segur que ja saben que parlem d'Andrés Velencoso. La conversa gira al voltant de la nova faceta professional de l'Andrés en una firma de moda internacional, diu que li va molt bé i que té molts projectes i idees al cap. Una d'elles, amb el rei d'Espanya com a protagonista. Li fa una proposta que no podrà rebutjar. O sí, segons s'ho prengui el Borbó. Perquè la frase en qüestió permet fer volar la imaginació, i convertir un elogi en una fina galeta. Tot està obert.

Andrés Velencoso, Movistar+
Andrés Velencoso / Movistar+

Velencoso és d'aquells que 'no té àvia', que es ven com l'última coca-cola del desert. Li va bé amb aquesta fórmula en tots els sentits, personalment, sentimentalment i professionalment. Amb aquestes arts d'oratòria, fica una falca comercial per publicitar la marca que representa. Com Natalia Osona, influencer polèmica fa uns dies a la Feria d'Abril de Sevilla, però millor. "Yo sueño mucho a nivel actoral y como director creativo. Por ejemplo, yo entiendo mucho de sastrería y hago ciertas recomendaciones en OOTO. Puede que ya esté encaminado a convertirme en diseñador... No sé. Pero tengo ideas en mente. Quiero hacer trajes para hombre con estilo. Como para Javier Rey. Hay mucha gente que tiene este perfil". Sí, un altre rei, però aquest amb corona. Felip VI, de qui insinua que no vesteix prou bé... O només que pot millorar? D'acord, ho reconeixem. Potser ens passem de malpensats.

Felipe solo por la calle GTRES
Felip VI / GTRES

Tot sembla encaminat a un exercici d'exaltació de la figura del Borbó, però la rematada és quan arriben els revolts complicats. Diu l'Andrés que "al Rey Felipe yo lo veo con esta chaqueta náutica. Se vería bien con ella, en el Bribón ese. Es una buena idea. ¿A ti qué te parece?" Un moment: o s'ha equivocat per desconeixement de la flota reial, o dir-li 'Bribón' al fill de Joan Carles té la seva conya. Andrés, el vaixell de Felip és l'Aifoos i no permet ni bromes ni rimes malicioses. El rètol del casc no és un acudit, com el de l'emèrit a Sanxenxo. Tot i que ben mirat, respondrem la pregunta: sí, és una bona idea. Comprem. 

rey españa emerito juan carlos i bribon barco fragata regata sanxenxo efe
Joan Carles al 'Bribón' / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!