La primera Diada de Sant Jordi en confinament ens "regalarà" la primera aparició pública de la Princesa Elionor i la Infanta Sofia des que esclatés el coronavirus. Aquest és el ritme de Zarzuela, sempre a remolc. Bé, la cita serà en clau madrilenya, no fos cas, celebrant el "Día del Libro", i a través d'una gravació, dins de la lectura virtual del Quixot organitzada pel Círculo de Bellas Artes. La idea és que les germanetes fomentin la lectura, especialment en confinament. Segur que ho fan molt bé: de confinament en saben molt, i de llegir també. Ho vam veure amb el discurs de l'hereva (i agraciada amb el premi nescafé de l'avi Juanito) a Barcelona. No només això: la monarquia vol que la lectura del clàssic de Cervantes faci que les nenes empatitzin amb la infància. Empatitzar. Ea. 

elionor llegeix discurs catala TVE

Elionor llegeix discurs català TVE

familia reial 2017

Família Reial EFE

La novel·la més famosa de la literatura hispànica és un tebeo al costat de aquesta història d'empatia borbònica i afició a la lectura. I no ho diem nosaltres, que també, sinó personalitats de bagatge incontestable en el món de les lleres i el periodisme, també del reial. Pilar Eyre, per exemple, que s'ha de mossegar la llengua per no dir alguna cosa ben grossa. Si el Quixot és la millor tria per fomentar la lectura infantil, que pleguin molts escriptors del ram. I si les nenes de sang blava desperten simpatia entre la canalla amb aquest text, que aturin el món, que alguns ens baixem en aquesta parada.  

Pilar Eyre ent Marc Villanueva JB

Pilar Eyre / JB

Potser que això del Quixot no és pas casual: les coses de Felip, Letícia, Joan Carles i companyia són del gènere quixotesc. Per cert, que les nenes tindran feina avui, per fi: després de la seva emissió gravada, dirigiran un missatge més personal en clau pandèmia. Vist el carrerón familiar, esperem qualsevol cosa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat