Dijous Elionor fa 14 anys i el regal d'aniversari és que quatre dies després farà la seva primera visita oficial a Catalunya. La premsa unionista ha embogit amb la coincidència i digitals com El Español anuncien "Felipe VI, objetivo de CDR, Arran y 'Tsunami'".

El digital no encerta la ubicació. Diu que l'acte de lliurament dels Premis princesa de Girona es farà al Palau de Congressos de Barcelona, però a l'antic, al de Fira de Barcelona a  Montjuïc: "Las instalaciones están ubicadas cerca de la Plaza de España". O per ignorància o per despistar, perquè l'acte serà a partir de les 18 hores al Palau de Congressos ubicat a la Zona Universitària.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Palau Congressos de Catalunya (@palaucongcat) on

Un altre digital unionista, LOC, sí publica una notícia i és revolucionària. La tensió entre Felip VI i mitja Catalunya es va intensificar pel discurs del 3-O que va desfermar l'"a por ellos" i on el cap d'Estat no va dedicar ni una paraula als ferits pels abusos policials. Ara se sap que no només Letícia va inspirar aquell discurs nefast sinó que el rei va voler que Elionor l'escoltés in situ: "A pesar de su corta edad, la heredera está al tanto de la realidad catalana e incluso dicen que el monarca quiso que asistiera a la grabación del discurso televisivo que pronunció tras el referéndum ilegal del 1 de octubre de 2017".

Rei Felipe VI discurs referendum

elionor secret felip EFE

EFE

Quan la nena tenia 11 anys, el 3 d'octubre de 2017, el seu pare la va fer estar a la sala on va pronunciar el discurs anti-independentista. Dos anys després la nena farà la primera al·locució de calat polític de la seva vida: a Catalunya i pocs dies després de la sentència. El mateix diari confirma que parlarà en català: "Al menos una parte será en catalán. Un idioma con el que ella y su hermana Sofía están muy familiarizadas, pues han recibido clases y desde pequeñas leían cuentos en catalán por deseo de sus padres". 

elionor felip difuminat EFE

EFE

Els cronistes reials aseguren que Joan Carles va voler que el seu fill fos present en el discurs del 23-F i ara Felip ho ha fet amb Elionor i el discurs del 3-O. Adoctrinament o tradició familiar, Elionor parlarà dilluns en català. Què dirà? A per ells?