Quan Jaime Peñafiel parla sobre la monarquia, tothom l'escolta. Si algú en aquest país s'ha guanyat el dret a opinar sobre els Borbons, és ell.

jaime peñafiel GTRES

GTRES

Darrerament s'ha mostrat més crític que mai amb els monarques, especialment després dels darrers escàndols de papi Juancar i arran de l'inici del tour por las Españas on Felip i Letícia van fent-se fotos grotesques en les principals ciutats del país. Ja en porten unes quantes. Suficient perquè l'escriptor consideri que els reis estan demostrant una excessiva i penosa ostentació. Bienvenido Mr. Marshall versió Zarzuela: "Ni era el momento, con la que está cayendo, ni el lugar más adecuado para esta exhibición de lujo", deia a El Mundo. Es referia així a l'estrena d'un Mercedes de mig milió d'euros al barri més pobre d'Espanya, a Sevilla.

Ara, en una entrevista per Europa Press, ha aprofundit en el seu anàlisi: "El tour de los reyes me parece una tontería. Lo que no se puede es ir a las 3.000 viviendas estrenando un Mercedes de medio millón de euros. No se puede... No se puede... Ha sido una provocación, un lujo ir a pasearse por allí con un Mercedes de 500.000 euros". De la resta de la família, Peñafiel rebutja de totes totes que Joan Carles s'hagi d'exiliar després de tots els escàndols recents ("Eso acabará en nada. ¿Por qué se va a exiliar a la República Dominicana?"). I a qui culpa Peñafiel?: "A su hijo. Cuando condenó públicamente a su padre levantó la veda"

iñaki urdangarin cotxe GTRES

GTRES

Paraules també sobre el cunyat del rei. "¿Qué le parece que don Iñaki Urdangarin haya podido recibir otro permiso?", li pregunten. I el periodista el compara amb els presos polítics independentistes: "Si están saliendo los del 1 de octubre catalanes, si los han puesto en libertad, hombre, pues, al pobre Iñaki... Claro que sí". Això de pobre Iñaki és de traca. I comparar-lo amb els presos polítics, també.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat