Comença un nou curs que es preveu apassionant. Les ràdios i teles tornen a la feina amb una nova temporada. I algun dia, suposem, els Borbons també tornaran a la feina. Després d'unes vacances on novament no han dit ni mú sobre on han anat, amb Joan Carles continuant fugitEl País feia una enquesta vergonyosa definint Felip de moltes maneres i provocant la mofa de persones com Jon Inarritu.

Joan Carles Felip 2011 GTRES

Felip i Joan Carles (GTRES)

Abans que Felip i Letícia tornin a fer veure que treballen, el cronista oficiós de la monarquia espanyola, Jaime Peñafiel, ha deixat anar sucoses revelacions sobre la monarquia espanyola, i això, en algú que ja ha escrit i dit molt sobre ells, té mèrit.

Jaime Peñafiel mascareta Europa Press

Jaime Peñafiel (Europa Press)

En una entrevista pel mitjà de Granada, Ideal, l'escriptor i periodista repassa la fugida de l'emèrit: "La culpa la tiene el propio rey, por supuesto. Pero lo que está pasando después es culpa de Felipe, cuando de manera pública y sin tener presente la presunción de inocencia, le retiró a su padre la asignación económica y le expulsó de la familia. Eso es imperdonable". Continua defensant el seu amic, tot i que ara ja no sap ben bé com definir-se: "Juan Carlos ya no existe. Ya no sé lo que soy. Ahora no soy nada, simplemente un periodista que intenta ser crítico, independiente y honesto. Me iría de vacaciones con don Juan Carlos únicamente. Lo que ha hecho por este país y por la democracia es para no olvidar y para agradecer".

Joan Carles d'incògnit GTRES

Joan Carles (GTRES)

Parla de Joan Carles i de la seva neta, una princesa Elionor a qui ell no veu al tron reial de cap de les maneres. Un vaticini que no agradarà gens els més monàrquics: "dentro de unos años, en el mundo solamente habrá cinco reyes. Los cuatro de la baraja y la reina de Inglaterra. Leonor no será nunca reina, y da vergüenza cuando algunos compañeros dicen que será una magnífica reina. ¿Cómo coño van a saber lo que va a pasar de aquí a 20 años?".

elionor leticia estiu GTRES

Elionor i Letícia (GTRES)

I de la seva mami? Letícia no ha estat mai sant de la devoció de Peñafiel. Però ell ha sorprès quan li pregunten per quina és la màxima virtut que té la reina...: "Tiene una muy importante. Ha enseñado a leer a Felipe. Como buen Borbón, leía muy mal. Don Juan Carlos también, y le ha enseñado a leer fantásticamente. Diré también que es una chica muy lista"... Letícia fent de logopeda de tot un rei d'Espanya i del seu predecessor. El que és greu no és que Letícia li ensenyi alguna cosa al seu marit. El que és greu és que estem parlant d'un país regnat per dues persones que segons ell, no en tenien ni fava de llegir... Això és Espanya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat