Jaume I el Conqueridor, Felip el Bell, Joana la Boja, Ricard Cor de Lleó, Lluís XIV el Rei Sol, Joan Carles el Campechano... tots els monarques d’aquí i d’allà tenen un sobrenom amb el qual són recordats per sempre. Alguns amb més fortuna que d’altres. Josep Bonaparte, germà de Napoleó i rei d’Espanya entre 1808 i 1813, àlies Pepe Botella per la seva addicció a l’alcohol, en podria donar fe. I Felip VI? Amb quin sobrenom passarà a la història l’actual monarca dels espanyols? El diputat de Bildu Jon Inarritu ho té claríssim. I els lectors d’El País, també.

Jon Iñarritu diputat Bildu EFE

Jon Inarritu se'n fot del sobrenom de Felip VI | EFE

“Pensando ahora en el rey Felipe VI, ¿cómo le describiría?”, el diari publica una enquesta sobre la valoració que els ciutadans fan del cap de l’Estat. Pot semblar una broma però és totalment cert: el 75% respon que el descriuen com a “preparado”. És precisament el sobrenom que sovint li posen els que se’n foten d’ell. I és que així en parlaven els monàrquic durant anys quan algú els preguntava per què el príncep Felip havia de ser rei de ningú. “Está preparado”, “Lleva toda la vida preparado”, “El preparado”... i així s’ha quedat. Felip VI el Preparado. Com a curiositat, les altres respostes possibles eren “competente”, “honrado”, “cercano” o “que más entiende los problemas de la gente”. Costa aguantar-se el riure. Inarritu se’n fot:

L'acudit es fa sol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat